MG EHS Plug-in Hybrid

MG med 7-års garanti

Nå skal du kunne stole på kina-bilene.

STØRRE: MG EHS kommer med garanti på 7 år eller 150.000 km. Tvilsom kvalitet skal altså elimineres som argument for å holde seg unna Kina-bilen i framtiden. Foto: MG Motors
STØRRE: MG EHS kommer med garanti på 7 år eller 150.000 km. Tvilsom kvalitet skal altså elimineres som argument for å holde seg unna Kina-bilen i framtiden. Foto: MG Motors Vis mer
Publisert

Den elektriske MG ZS EV ble den første kinesiske bilen på det norske markedet. Salgstallene har vært helt oppe i toppen i flere måneder og viser at nordmenn kjøper kinesisk dersom prisen er riktig.

Og en elbil med plass til fem med bagasje til samme pris som VW e-UP! (med halvparten så mye effekt), var argumenter nok for de fleste. Over 3.300 er solgt så langt. Det gjør den til den 8. mest solgte bilen i utgangen av november, og den 7. mest solgte elbilen.

Og den var to stemmer unna å havne på pallplass under Årets Bil, som arrangeres av Dagbladet og Dinside.no.

GJENKJENNBAR: Designfilosofien er ikke veldig annerledes enn på dagens ZS EV. Foto: MG Motors
GJENKJENNBAR: Designfilosofien er ikke veldig annerledes enn på dagens ZS EV. Foto: MG Motors Vis mer

Det er såpass imponerende at Norge ble nevnt spesifikt i den internasjonale presselanseringen da deres nye modell ble lansert i dag.

Hva er det?

Den nye SUV-en har fått det sjarmerende navnet EHS og er på størrelse med Ford Kuga og Citroën C5 Aircross.

Akkurat som de to nevnte, er dette en forhjulsdrevet plug-in hybrid. Og det er en liten kraftpakke: Under panseret finner vi en 1,5 liters bensinmotor med turbo på 162 hester. Den er koblet sammen med en elektrisk motor på 122 hester, som sitter mellom bensinmotor og en 10-trinns dobbeltclutch girkasse.

GÅRSDAGENS: Man får kanskje ikke den mest moderne designen. Mange vil kanskje synes den ligner på Nissan Qashqai med sju år på baken allerede. Foto: MG Motors
GÅRSDAGENS: Man får kanskje ikke den mest moderne designen. Mange vil kanskje synes den ligner på Nissan Qashqai med sju år på baken allerede. Foto: MG Motors Vis mer

Systemeffekten som sendes ut på forhjula er på hele 258 hester. 0-100 km/t gjøres på 6,9 sekunder. Det er bedre enn for eksempel Skoda Octavia RS, som er en sportslig modell.

Du vil kunne kjøre i 130 km/t på ren strøm. Vi vet ikke i detalj hvor bra hybridsystemet er, hvorvidt det har eget varmeapparat, om det brukes navigasjon og kartsystemer når den bestemmer om el- eller bensinmotor skal brukes, men antagelig har den ingen av delene.

16,6 kWt: Batterikapasiteten skal gi elektrisk rekkevidde på 52 km. Illustrasjon: MG Motors
16,6 kWt: Batterikapasiteten skal gi elektrisk rekkevidde på 52 km. Illustrasjon: MG Motors Vis mer

Den har heller ikke en app tilgjengelig, men skal vi tro Matt Lay, CEO MG motor Europe, så jobbes det med det og den vil komme.

Den har et batteri på 16,6 kWt som er plassert under baksetene og bagasjerommet. Rekkevidden skal være på 52 kilometer, målt etter WLTP-metoden. Da slipper den vektavgift i Norge.

Stor nok?

For første gang, i hvert fall på veldig lenge, får du nå kjøpt en splitter ny MG i Norge. Vi snakker nå om en kinesisk kompakt SUV, eller Crossover. Vi har testet den og gir deg fordeler og ulemper med å kjøpe en. Vis mer

Bilen er 457 cm lang, 187 cm bred og 155 cm høy. Innvendig plass ser ut til å være romslig. På pressekonferansen smatt PR-sjefen på 190 cm lett inn både i forsetene og baksetene, med tilsynelatende bra benplass baki.

LITT ALFA OG MAZDA: Det er få overraskelser, men interiøret er små-sporty. Det gjelder også de kult skålede stolene. Foto: MG Motors.
LITT ALFA OG MAZDA: Det er få overraskelser, men interiøret er små-sporty. Det gjelder også de kult skålede stolene. Foto: MG Motors. Vis mer

Bagasjerommet er 448 liter med setene oppslått og 1.375 liter med setene nede. Og den trekker 1.500 kilo på kroken. Bakkeklaringen er 14,5 cm.

Familietrekkene er de samme som lillebror, med den samme stjernegrillen, som har klar referanse til Mercedes. Den kommer til Norge i løpet av januar og den blir enkel å bestille. Den er tilgjengelig i utstyrsutgavene luxury og comfort og fås i fargene sort, hvit, sølv og rød.

APPLE CARPLAY: I mange biler er faktisk Apple Carplay og Android Auto å foretrekke. Det er på plass i MG EHS. Foto: MG Motors.
APPLE CARPLAY: I mange biler er faktisk Apple Carplay og Android Auto å foretrekke. Det er på plass i MG EHS. Foto: MG Motors. Vis mer

Det er lite revolusjonerende nytt, men forholdsvis knappeløst og moderne. Du har en BMW-inspirert design på 12,3-tommeren foran deg, og infotainment-skjermen er av typen knappeløs berøringssjerm, trolig med alt du måtte ønske.

Sikker

Den ladbare hybridversjonen er ikke testet i EuroNCAP ennå, men den rene bensinversjonen har klart 5 stjerner. Det betyr at alt sikkerhetsutstyr er på plass. Aktiv filholding, adaptiv fartsholder med aktiv start og stopp i køkjøring, blindsonevarsler og nødbrems er på plass. Det samme er 360-graders kamera.

Sju års garanti

Også har vi selve kjøpsargumentet. MG gir deg garanti på 7 år eller 150.000 km på den nye MG EHS. Det betyr at den kinesiske bilprodusenten tar et oppgjør med oppfattet kvalitet på bilene. Den norske importøren er taus når vi spør om dette også vil gjelde elbilen ZS EV, men ikke bli overrasket om det vil komme på alle nye biler som selges over nyåret.

BMW-INSPIRERT: De utvendige målerne kjenner vi igjen fra BMW: Vi liker måten kjørecomputeren kan vise data på. Foto: MG
BMW-INSPIRERT: De utvendige målerne kjenner vi igjen fra BMW: Vi liker måten kjørecomputeren kan vise data på. Foto: MG Vis mer

Hvor dyr?

Prisen er også avgjørende for om denne bilen vil selge i Norge. Det er ikke så mange forhjulsdrevne ladbare hybrider på markedet, men noen er det. Tidligere nevnte Ford Kuga koster fra 450.000 til 507.000 kroner. Citroën C5 koster fra 390.000 til 420.000 kroner. Toyota RAV4 er koster fra 414.000 til 484.000 kroner. Ingen av disse er i nærheten på hverken garanti eller motoreffekt.

Den norske importøren Norwegian Mobility Group har imidlertid ikke oppgitt pris ennå. Den offentliggjøres før nyttår.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer