MGF i seks trinn

Lille søte og tøffe MGF har blitt en vel så stor suksess som Rover-fabrikken kunne ønske og drømme om. Men entusiastene ser ut til å etterlyse nye løsninger på sportsbilen.

Det kan bli endringer i transmisjon og interiør, men ikke i MGF's eksteriør i følge britiske kilder. Klikk her for større bilde
Det kan bli endringer i transmisjon og interiør, men ikke i MGF's eksteriør i følge britiske kilder. Klikk her for større bilde Vis mer
Publisert

Spørsmålet er om det er en ønskedrøm eller en virkelighet. Britiske "Car" har i allefall fremsatt et rykte fra MGF-forhandlere i Storbritannia, som tyder på at MGF kan stå foran en teknisk oppgradering.

I første rekke dreier det seg om en seks-trinns halv-automatisk gearkasse som skal kunne opereres fra rattet - omtrent som på en Porsche. Med den nye automatgearkassen skal akselerasjonstiden fra 0 - 100 km/t reduseres med omlag et sekund. I tillegg nevner ryktene at 1,8-literen - som er en standard Rover K-seriemotor - skal utstyres med en kompressor, og at designerne jobber med en ansiktsløfting på bilens interiør. Endringene skal - fortsatt i følge ryktene - gjennomføres mot slutten av neste år.

For MGF-importør BMW Norge A/S er opplysningene fullstendig ukjente, men de påpeker også at de ikke står "først på listen" når opplysninger om oppgraderinger av Rover-produkter blir gjort kjent.

Ubekreftede opplysninger

Opplysningene virker interessante, men DinSide skal ikke nøre oppunder ilden. En seks-trinns rattoperert automatkasse i MGF kunne være skikkelig moro, men et slikt system koster det betydelige ressurser å utvikle og tilpasse. Vi er snarere sterkt i tvil om Rover har lyst til å bruke enorme summer på et slikt prosjekt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer