MGF: Mer sport til folket

Det britiske, Rover-eide, sportsbilmerket MG har flere nyheter å komme med under årets Geneve-utstilling. Både en Limited Edition-modell i anledning 75-års-jubileet til MG, og en 200 hester sterk prototype, kalt MGF Supersports.

MGF: Mer sport til folket
Publisert

Hvorvidt Supersport-modellen vil settes i produksjon, avhenger av hvilken mottagelse den får under den kommende bilutstillingen. Men jubileumsmodellen vil settes i produksjon --om enn ikke i masseproduksjon. Kun 2000 biler av denne spesielle modellen skal produseres. Du kan lese mer om jubileumsmodellen her.

Supersports

Supersports-modellen er foreløpig altså bare en prototype. Den er en videreutvikling av prototypen EX254 som ble vist under bilutstillingen i Geneve i fjor, og et resultat av at fjorårets prototyp ble veldig godt mottatt.

Slagordet som følger med denne Supersports-modellen er "racing for the road" -- noe som blir ytterligere understreket av kreftene som er plassert under panseret; en 1,8-liters K-motor og 200 hestekrefter skal drive denne lille sportsbilen fremover. For å illustrere akkurat hvor mye krefter dette er for denne bilen, kan vi jo nevne at produksjonsmodellen av MG-F som er i salg i Norge i dag, veier 1060 kilo, og har kun 120 hester under panseret.

Akkurat hvor tilstrekkelige disse kreftene er, kan du lese i vår prøvekjøring av bilen, som du kommer til ved å klikke her.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer