MIcra og Almera: Forsiktige endringer

Nissan Micra og Almera har begge vært innom Nissan sitt skjønnhetssenter. Micra har fått en omfattende operasjon, mens Almera har gjennomgått en diskret ansiktsløfting.

Publisert

"Nyhetenes år" kaller Nissan 1998, men bortsett fra Nissan Primera Stasjonsvogn og Nissan Patrol uteblir de store nyhetene. Riktignok skryter Nissan av at de har åtte nyheter i år, men for mange av modellene dreier endringene seg kun om utstyrsvariasjoner.

Micra

Det gjør det ikke for Nissan Micra sitt vedkommende. Bilen har fått ny grill og nye lykter foran og bak. Støtfangerne er også nye. Men det erikke bare eksteriøret som har fått en gjennomgang, også dashbordet og setene har blitt byttet ut.Nissan hevder at Micra har blitt mer maskulin som følge av endringene.

Under Micrapanseret har det skjedd lite, motorene er forsatt 1,0 liter/55 hk, samt 1,3 liter/75 hk. Begge motoralternativene kan leveres med trinnløst automatgear. Nytt er også at Micra finnes i to versjoner, standardversjonen heter GX, mens toppmodellen har fått betegnelsen SRi. Micra leveres med kollisjonspute både på fører- og passasjersiden, og fra november blir også sidekollisjonsputer standard.Prisene starter på 127.800 kroner.

Almera

Endringene på Almera er få sammenliknet med Micra. Her dreier det seg om ny grill, nye hovedlys og endrede baklamper. Enkelte smådetaljer, både på interiør- og eksteriørsiden, er dessuten forandret.Viktigst er likevel at Almera har fått sidekollisjonsputer. Grunnmodellen av Almera koster 168.900 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer