Mazda CX-30

Mildhybrid med revolusjonerende bensinmotor

Konkurrerer med Toyota C-HR og VW T-Roc.

BENSIN: Mazda kommer med SUV i riktig størrelse, men mange hadde nok ønsket en hybrid. Det får de her også, men den blir mild. Foto: Mazda
BENSIN: Mazda kommer med SUV i riktig størrelse, men mange hadde nok ønsket en hybrid. Det får de her også, men den blir mild. Foto: Mazda Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Maxda lanserer nok en SUV, som i størrelse plasserer seg mellom eksisterende modeller CX-3 og CX-5. Ytre mål for nykommeren er 440 centimeter i lengden, mens CX-3 er 427 og CX-5 er 455 cm.

Bagasjerommet er på 430 liter. Det merkelige er at bilen ikke kalles CX-4 men CX-30, noe som bryter med alle navn i porteføljen til nå.

Dynamiske linjer

Designen kjenner vi igjen fra øvrig modellprogram, noe de fleste trolig vil synes er vellykket. Designen er ingen revolusjon innvendig, men helt i tråd med nye Mazda 3 og 6. Det vil si halvdigitalt instrumentpanel og en 8,8 tommers skjerm langt fremme på dashbordet, som betjenes av et svært lettfattelig kommandohjul.

Det er sjelden vare i berøringstidsalderen.

Den får naturlig nok alle sikkerhetssystemer i-Activesense, som blant annet inkluderer autobrems med fotjgengergjenkjenning, adaptiv fartsholder og kjørefeltassistanse. Cruising & Traffic Support er en aktiv kø-assistent som fungere selvkjørende midt i veibanen med riktig fart til omgivelsene under 60 km/t.

Tretthetsvarsleren Driver Monitoring skanner ansiktet ditt med infrarødt kamera og varsler om du ikke følger med på veien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer