Miljøbil-klassen

Mercedes-Benz E 320 Bluetec kåres til "Årets miljøbil 2007", foran to tyske finalister.

Publisert
Sist oppdatert

For å kunne stille i miljøbil-klassen, må den aktuelle bilmodellen være ny eller kraftig modifisert samt være i salg i minst ett stort marked året forut for prisutdelingen (det finnes imidlertid et smutthull for prototyper).

Under 0,5 liter per mil

Deltakelse i miljøbil-klassen forutsetter også at den aktuelle bilen tilfredsstiller minst ett av følgende kriterier: - Kraftkilde og teknologi er spesielt utviklet for å fremme bilens miljø-egenskaper. - Bilene klarer seg med mindre enn 0,5 liter drivstoff per mil ved blandet kjøring. - Eller: Bilen tilfredsstiller minst ett av følgende utslippskrav: EU5 (foreløpige krav), US EPA Tier 2, Bin2 eller California SULEV.

Tre tyskere i finalen

14 bilmodeller tilfredsstilte disse kravene hvorav tre gikk videre til finalen; BMW Hydrogen 7, Mercedes-Benz E 320 Bluetec og Volkswagen Polo BlueMotion.

Mercedes-Benz gikk altså av med seieren, noe som blant annet begrunnes med at bilen viser at det er mulig å lage super-rene dieselbiler. Juryen vektlegger også det faktum at denne bilen kan ha betydning for reintroduksjon av dieselbiler i det amerikanske markedet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer