Miljøoptimert Mercedes C-klasse

Mercedes miljøtrimmer C-klasse. Resultatet er opptil 12 prosent lavere forbruk og utslipp i tre Blueefficiency-modeller.

Publisert
Sist oppdatert

Det er omtrent like mye som Volkswagen skryter av i sin tilsvarende Bluemotion-utgave av Passat. Men til tross for navnelikheten, Bluemotion og Blueefficency, skal vi la VAG ligge i denne omgang. For Mercedes er nemlig ikke ukjent med miljøoptimerte modeller. Du har kanskje hørt om for eksempel E 320 CDI Bluetec som reduserer både CO2- og NOx-utslipp?

Både for bensin og diesel

Men Bluetec er et litt annet og mer omfattende konsept enn her omtalte Blueefficiency. Sistnevnte vil bli å finne både på bensin- og dieselmodeller og har ikke Bluetecs avanserte NOx-katalysator. I stedet ligger fokuset på lavere forbruk og CO2-utslipp.

180 K, 200 CDI og 350 CGI

Tre modeller introduseres i første omgang, men det ligger i kortene at også flere modeller skal miljøtrimmes innen nærmeste fremtid. Alle de tre modellene baserer seg på nye C-klasse og heter C 180 Kompressor, C 200 CDI og C 350 CGI. Mest omfattende har endringene vært på førstnevnte. Den gamle 1,8-literen har blitt nedskalert til en 1,6-liter uten at ytelsene har blitt forandret av den grunn. 156 hestekrefter og 230 newtonmeter er fortsatt på plass.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer