Miljøvennlige verstinger?

At Citroen C1, Toyota Aygo og Smart slipper ut lite er rimelig klart for de fleste. Men vil du ha muskler og mest mulig "pulver" per gram CO2 - da er det disse du skal velge.

Publisert
Sist oppdatert

"Miljøvennlige" biler trenger ikke å være kjedelige. Vi har brukt tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken og satt sammen denne listen over biler som slipper ut minst CO2 per oppgitt hestekraft.

Sjekk hva bilen din er verdt

Her hagler det med godbiter, og Lexus tar knekken på konkurrentene med sine motorsterke hybridbiler. Lexus LS 600h vinner, selv om vi ikke har regnet inn den elektriske motorkraften.

Hybrid-luksus vist i Detroit

GS 450h kommer på tiende plass, men det er også uten at elektrisk motorkraft er med i effektberegningen. GS 450h ville blitt nummer to på listen med 340 hestekrefter som beregningsgrunnlag. Sammen med Lexus kommer det opp, for oss, en rekke overraskelser. Mercedes' AMG-modeller hadde vi faktisk ikke ventet å finne her. Heller ikke en hel bråte med BMWer og Porscher.

Det er faktisk disse tre merkene som har tatt hele listen, og særlig BMW har store deler av modellutvalget foran beste Jaguar som er på 51. plass og beste Audi som ligger helt nede på 70. plass!

DEBATT: "INGEN andre kan vise til bedre motorteknologi enn BMW". Diskuter nederst i saken

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer