Toyota

Milliardtap etter absurd feil

Årsaken? Det var ingen ledig plass på harddiskene.

TRØBBEL: For en drøy uke siden måtte Toyota stenge alle sine fabrikker i Japan fordi det ikke var mer ledig diskplass på serverne deres. Foto: Joe White/Reuters/NTB
TRØBBEL: For en drøy uke siden måtte Toyota stenge alle sine fabrikker i Japan fordi det ikke var mer ledig diskplass på serverne deres. Foto: Joe White/Reuters/NTB Vis mer
Publisert

Prøv et pro-medlemskap (fra 29 kroner) og få tilgang til de mest omfattende sakene og en rekke medlemsfordeler

(Elbil24): 29. august i år måtte Toyota brått stenge alle sine 14 fabrikker i Japan.

Nå innrømmer selskapet at det hele skyldes en liten, men akk så absurd detalj: At det ikke lenger var noe ledig diskplass på serverne deres som behandler bestillinger av bildeler, etter at en vedlikeholdsprosedyre var blitt kjørt dagen i forveien.

- Data som hadde samlet seg opp i databasen ble slettet og organisert, og det oppsto en feil på grunn av utilstrekkelig diskplass, som førte til at systemet stoppet, skal Toyota ha uttalt ifølge The Guardian.

Bilprodusenten utelukker at dette handler om et utenforstående angrep, og flyttet raskt dataene over på servere med større kapasitet.

Toyota bruker et såkalt «just-in-time»-system når de produserer biler, som innebærer at det hele tida bare kommer små leveranser av nødvendige deler.

Ifølge Carscoops kan nedetida ha kostet Toyota 356 millioner dollar, eller da omkring 3,8 milliarder kroner.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer