Lasteskip tok fyr:

Milliardverdier opp i flammer

Forsikringseksperter estimerer at det befinner seg verdier for 438 millioner dollar ombord i frakteskipet som tok fyr i forrige uke.

BRANN: Frakteskipet Felicity Ace tok fyr ved kysten av Portugal i forrige uke. Foto: Den portugisiske marinen via AP/NTB
BRANN: Frakteskipet Felicity Ace tok fyr ved kysten av Portugal i forrige uke. Foto: Den portugisiske marinen via AP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var onsdag i forrige uke at det tok fyr i det nesten 200 meter lange frakteskipet Felicity Ace utenfor kysten av Portugal ved øygruppa Azorene. Skipet var på vei fra Tyskland til USA.

Store summer

Mandag kveld meldte The Guardian at forsikringseksperter ved Russell Group estimerer at skipet var lastet med biler og andre verdier med en prislapp på 438 millioner dollar. (Nesten 3,9 milliarder norske kroner).

Ombord skal det ha befunnet seg over 4000 biler. Deriblant fra merkene Audi, Porsche, Bentley og Lamborghini, som alle eies av Volkswagen-konsernet.

Ifølge administrerende direktør i Russel Group, Suki Basi, vil brannen kunne føre til et tap på minst 155 millioner dollar for det tyske bilkonsernet.

Volkswagen har foreløpig ikke kommentert saken, ifølge flere medier. Deriblant Automotive News.

ELBIL: På skipet var det flere bilmerker fra Volkswagen Group, blant annet Audi. Ifølge en havnekaptein har elbilbatterier - muligens fra en Audi e-tron - bidratt til å holde brannen i live. Foto: Øystein B. Fossum
ELBIL: På skipet var det flere bilmerker fra Volkswagen Group, blant annet Audi. Ifølge en havnekaptein har elbilbatterier - muligens fra en Audi e-tron - bidratt til å holde brannen i live. Foto: Øystein B. Fossum Vis mer

Batteri-trøbbel

Skipet har stått i brann i flere dager, og ifølge João Mendes Cabeças, som er havnekaptein ved nærmeste havn på øya Faial, skal elbilbatterier ha holdt brannen i live, skriver Reuters.

Problemet med brann i litium-ion-batterier, er ifølge Teknisk Ukeblad at brannen holder seg i live gjennom den kjemiske prosessen, og at det dermed ikke hjelper å fjerne oksygentilførselen.

Det er samtidig uklart om hvor brannen startet.

Mandag rapporterte det portugisiske nyhetsbyrået Lusa News at brannen hadde roet seg i intensitet og at arbeidet med å kjøle ned skipet fra utsiden viser seg å fungere.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer