Tesla Cybertruck

Million-kø for denne

Den får fire elektriske motorer, kan kjøre sideveis og svømme. Nå starter produksjonen av Tesla Cybertruck.

NORDMENN I KØ: Rundt 1,5 millioner potensielle kjøpere står i kø for Tesla Cybertruck. Flere tusen er norske. Prisen kan bli langt høyere enn først varslet - trolig over en million for de dyreste. Foto: Tesla
NORDMENN I KØ: Rundt 1,5 millioner potensielle kjøpere står i kø for Tesla Cybertruck. Flere tusen er norske. Prisen kan bli langt høyere enn først varslet - trolig over en million for de dyreste. Foto: Tesla Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For en gangs skyld er Tesla seint ute. Mens flere konkurrenter allerede har en elektrisk pickup i salg, har det tatt tid for Tesla å få sin Cybertruck i produksjon. Tesla-sjef Elon Musk viste den fram allerede i 2019, men har siden utsatt produksjonsstarten flere ganger. Nå har han bekreftet at de første bilene skal rulle ut av fabrikken i Texas i løpet av sommeren.

Musk har ikke vært beskjeden i sin omtale av Cybertruck:

- Ikke bare blir dette Teslas beste bil, men kanskje den beste bilen som noen gang er blitt produsert, har han sagt på Twitter.

1,5 millioner i kø

Om han har rett gjenstår å se. Etter suksessen med de andre Tesla-modellene - som har fått alle verdens bilprodusenter til å komme løpende etter – har han en viss troverdighet.

Og kundene har i hvert fall troen. Musk har tidligere fortalt at de fikk inn 250 000 reservasjoner den første uka etter presentasjonen av Cybertruck.

Etter det har ikke Tesla kommet med offisielle tall. Det har imidlertid Cybertruck Owners Club, som har tatt mål av seg til å samle de som reserverer bilen i en database. Ifølge denne har 1,5 millioner nå betalt et depositum på 100 dollar på Cybertruck.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.