Tesla Cybertruck

Million-kø for denne

Den får fire elektriske motorer, kan kjøre sideveis og svømme. Nå starter produksjonen av Tesla Cybertruck.

NORDMENN I KØ: Rundt 1,5 millioner potensielle kjøpere står i kø for Tesla Cybertruck. Flere tusen er norske. Prisen kan bli langt høyere enn først varslet - trolig over en million for de dyreste. Foto: Tesla
NORDMENN I KØ: Rundt 1,5 millioner potensielle kjøpere står i kø for Tesla Cybertruck. Flere tusen er norske. Prisen kan bli langt høyere enn først varslet - trolig over en million for de dyreste. Foto: Tesla Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For en gangs skyld er Tesla seint ute. Mens flere konkurrenter allerede har en elektrisk pickup i salg, har det tatt tid for Tesla å få sin Cybertruck i produksjon. Tesla-sjef Elon Musk viste den fram allerede i 2019, men har siden utsatt produksjonsstarten flere ganger. Nå har han bekreftet at de første bilene skal rulle ut av fabrikken i Texas i løpet av sommeren.

Musk har ikke vært beskjeden i sin omtale av Cybertruck:

- Ikke bare blir dette Teslas beste bil, men kanskje den beste bilen som noen gang er blitt produsert, har han sagt på Twitter.

1,5 millioner i kø

Om han har rett gjenstår å se. Etter suksessen med de andre Tesla-modellene - som har fått alle verdens bilprodusenter til å komme løpende etter – har han en viss troverdighet.

TIL NORGE: Fortsatt er det ingen som vet om eller når Cybertruck kommer til Norge. Disse siste spionbildene tatt med drone på Teslas testanlegg, viser en bil som ser ut til å være noe mindre enn den som tesla først viste fram. I så fall kan den passe inn i EUs regelverk. Foto: Youtube/Video Chile
TIL NORGE: Fortsatt er det ingen som vet om eller når Cybertruck kommer til Norge. Disse siste spionbildene tatt med drone på Teslas testanlegg, viser en bil som ser ut til å være noe mindre enn den som tesla først viste fram. I så fall kan den passe inn i EUs regelverk. Foto: Youtube/Video Chile Vis mer

Og kundene har i hvert fall troen. Musk har tidligere fortalt at de fikk inn 250 000 reservasjoner den første uka etter presentasjonen av Cybertruck.

Etter det har ikke Tesla kommet med offisielle tall. Det har imidlertid Cybertruck Owners Club, som har tatt mål av seg til å samle de som reserverer bilen i en database. Ifølge denne har 1,5 millioner nå betalt et depositum på 100 dollar på Cybertruck.

Flere tusen nordmenn

Vi har spurt Tesla Norge om hvor mange nordmenn som har reservert bilen, uten å få svar. For ett år siden viste databasen til Cybertruck Owners Club at rundt 6000 nordmenn hadde reservert plass i køen.

Tallet har trolig økt siden den gang. De norske som står på venteliste har heller ikke fått noen informasjon om bilen sin. For de første norske som satte seg på liste i november 2019, estimerer databasen levering av bilene i april 2024.

Selv om vi må ta dette med en klype salt, betyr det uansett at Tesla planlegger å produsere biler for det amerikanske markedet det første året etter at produksjonen starter til sommeren.

Det er slik de også har gjort det med sine tidligere modeller. Nå seinest med de nye utgavene av Model S og Model X. Disse har allerede vært i salg i USA i mange måneder, men har ennå ikke kommet til Norge.

HAR TATT TID: Bare en uke etter at Tesla-sjef Elon Musk viste fram Cybertruck i 2019, hadde 250 000 potensielle kjøpere betalt depositum for å stå i kø. Neste sommer er bilen klar for produksjon. Foto: Yotube/Video Chile
HAR TATT TID: Bare en uke etter at Tesla-sjef Elon Musk viste fram Cybertruck i 2019, hadde 250 000 potensielle kjøpere betalt depositum for å stå i kø. Neste sommer er bilen klar for produksjon. Foto: Yotube/Video Chile Vis mer

Kjører sidelengs

Det har også vært spekulasjoner om Cybertruck i det hele tatt kommer til Europa. De første prototypene av bilen var litt for store til å bli klassifisert som personbiler etter EU-regelverket.

De siste spionbildene av den produksjonsklare bilen som er postet på Youtube, kan tyde på at den er blitt noe mindre.

Det siste Tesla-sjefen har tvitret om Cybertruck, er at den dyreste utgaven kommer til å få fire elektriske motorer og en såkalt «crab mode». Det betyr at den kan bevege seg sidelengs som en krabbe. Han har også bekreftet at bilen kan flyte, men ikke hvor lenge. Rekkevidden til bilen med det største batteriet skal bli rundt 800 kilometer.

En million kroner

Siden 2019 har det versert flere antydninger om prisen på Cybertruck. Redaktør Fred Lambert hos det anerkjente nettstedet Electrek tror prisen vil blir fra rundt 50 000 til 90 000 dollar – fra i overkant av en halv million kroner til omtrent en million kroner. Med vektavgift og moms etter nyttår, blir den enda dyrere. Tidligere varslet Tesla en pris fra 39 000 dollar.

Den billigste bilen kommer med to motorer, kortere rekkevidde og bakhjulsdrift. I god tradisjon vil Tesla starte salget av den største og dyreste først.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer