Mindre effekt og like sprek

Porsche benytter samme triks som BMW. Nemlig å hente inn belgiske biler med redusert effekt til Norge.

Mindre effekt og like sprek
Publisert
Sist oppdatert

Mange har sikkert lagt merke til at BMW har en rekke modeller som har lavere effekt i Norge enn de har i Tykland for eksempel. For BMW sin del gjelder dette dieselmodeller, og 318d har 136 hestekrefter i stedet for 143 hestekrefter og 320d og 520d har 163 hestekrefter i stedet for 177 hestekrefter. Til og med 530d og X5 har redusert effekt.

Alle disse bilene er spekket fra München for det belgiske markedet og den norske importøren får dem også hit.

Nå skjer det samme med sportsbilene fra Stuttgart. Belgiske leverandører har fått redusert effekten i Porsche Boxster og Cayman. Det betyr at boksermotoren på 2,9 liter nå yter 211 hestekrefter i begge modeller. I utgangspunktet yter den 255 hestekrefter i Boxster og 265 hestekrefter i Cayman.

Merkelig

Hittil er det ikke noe forunderlig med dette. Det som er merkelig kommer nå. Det er det faktum at Porsche oppgir nøyaktig de samme akselerasjonstallene for 211-hesteren som for de med full effekt. Dette har vi forsøkt å finne ut av i forhold til BMW også, men uten hell. Begge fabrikkene oppgir de samme ytelsene til tross for betydelig redusert effekt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.