Test: Peugeot 508 GT

Mindre og tøffere

Nå skal 508 tilfredsstille nye kundegrupper

LAVT OG KULT: Peugeots designere har gjort det som står i deres makt for å gjøre 508 til en lav, kul og kompakt bil. Foto: Rune M. Nesheim
LAVT OG KULT: Peugeots designere har gjort det som står i deres makt for å gjøre 508 til en lav, kul og kompakt bil. Foto: Rune M. Nesheim Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå ser vi nye takter hos Peugeot. De har erstattet de stygge MPV-ene med svært svært lekre SUV-er, til og med sjuseteren 5008 ser bra ut.

Nå er det SUV-ene som skal betjene familiene og massene og salgstallene viser at de har truffet, selv om bilene ikke er å få som hybrider ennå. Disse er imidlertid rett rundt hjørnet.

Det kan virke som om Peugeot dermed har tenkt at familiene ikke trenger sedaner og stasjonsvogner lenger, så hvorfor ikke lage de sporty og tøffe?

Det er hvertfall slik det ser ut for oss. For hvor ofte ser vi at en modell blir vesentlig mindre og trangere? Sedanen, som egentlig er en kombi, er faktisk hele 8 centimeter kortere, 3 cm bredere og 5 cm lavere enn forgjengeren. Det er den klassiske resepten på å få den mye mer sporty.

Forrige generasjon 508 var sikkert et forsøk på å lage noe elegant og stilig, men selv med en antydning av en gammel Audi-grill, må man i ærlighetens navn si at det var litt trist og halvhjertet.

Lav

Når jeg setter meg inn i den lave coupéformede 508 med sint front, logoen på panseret som i gamle dager og det stilrene og kule baklykt-arrangementet, får jeg et inntrykk av at Peugeot viser fingeren til hele familiesegmentet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer