Mini Coupé fiks ferdig

Mini presenterer nå sin nyeste modell uten å holde noe tilbake.

Coupé blir betydelig tøffere enn den vanlige tredørsutgaven av Mini. Foto: Mini
Coupé blir betydelig tøffere enn den vanlige tredørsutgaven av Mini. Foto: Mini Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi skrev om denne bilen for ikke så altfor lenge siden, men da var den fortsatt lettere maskert. Først og fremst var det taket som var tildekket. Kanskje ikke så rart med tanke på at det er nettopp taket som nok er det mest spesielle med denne bilen.

Mini selv beskriver det som en «hjelm-design». Det er ikke vanskelig å skjønne hva de mener med det. Det lave og sterkt avrundede taket ender i en slags takspoiler som ser ut som den strekker seg nedover den skrå bakruta. Helt bakerst er det en liten utstikkende stjert som skiller seg tydelig fra den vanlige Mini-modellen. Her finner du også en liten hekkspoiler som heves automatisk ved 80 kilometer i timen.

Tre bokser

Mini kaller dette en «three box design», ettersom bilen består av tre avdelinger sett fra siden, panser, kupé og hekk. Dette er som på fleste klassiske kupeer, og i motsetning til typiske kombikupeer som ender i en vertikal bakluke som gjør at kupeen og hekken ikke lar seg skille så tydelig.

Toseter

På profilen er det lett å skjønne hvorfor Mini har gått for en ren toseter-løsning. Det betyr også bedre bagasjeplass. Bilen måler 373 centimeter i lengden. I høyden er den beskjedne 138 centimeter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer