Mini-Jeep

Småbiler og Jeep er en ganske fremmed tanke, men Jeep Treo er kortere enn Daewoo Matiz.

Publisert
Sist oppdatert
Mini-Jeep

Mini-Jeep

  1. Store bilder!


Jeep varmer opp for fremtidens teknologi ved å vise frem den lille konseptbilen Treo på bilutstillingen i Tokyo. Det er tydelig at Jeep ikke er alt for langt fremme når det gjelder alternativer til fossilt brennstoff, i pressemeldingen står det at Treo skal drives frem av elkraft generert av brenselcelle eller liknende.

Det viktigste

Det er ikke alltid like interessant med konseptbiler, ofte er det kun studier materialisert for å tiltrekke seg oppmerksomhet på bilutstillinger. Likevel velger vi ofte å skrive om konseptbiler når det er tydelig at det er fordekte produksjonsbiler som produsentene ikke kan vente med å vise frem.

Det er ikke Treo, men det er allikevel et par ting som er verdt å legge merke til. Det viktigste er at flere og flere produsenter ser at de ikke kan vente lenger med å finne mer miljøvennlige alternativ til bensin og diesel. Et annet viktig poeng for Jeep-entusiaster er at Jeep går langt i å antyde at det er en liten bil rundt hjørnet, en bil som skal fenge og fange yngre kjøpere.

Bi-motor og 4WD

Som de fleste konseptbiler skaper også Treo en ny klasse, i alle fall ifølge produsenten. Den nye klassen er denne gang UMV (urban mobility vehicle). Til tross for det urbane i navnet er det utenkelig for Jeep å lage noe som ikke har terrengegenskaper. Treo er utstyrt med egen el-motor for hvert hjulpar, og vil på den måten ha full firehjulsdrift.

Mini-Jeep
Mini-Jeep


Skodd med den spesielle dekk-/felgkombinasjonen 185/65-19, og med en bakkeklaring 20 centimeter, skulle det være mulig å ta seg godt frem i terrenget med en Treo. Den vil antakelig være svært lett å manøvrere takke være en lengde på kun 3,24 meter og bredde på 1,68 meter. Også vekten på kun 816 kilo vil gi den fordeler i terrenget.

2+1

Den litt uvanlige setekonfigurasjonen 2+1 er med på gi Treo den spesielle formen. Den enslige plassen i baksetet tjener også som lasterom som kan lastes gjennom en bakluke. Interiøret skal være spesielt lett å holde rent, og skal gi en luftig følelse – blant annet slippes det inn lys inn mellom ribbene i jukse-grillen foran.

Vingene bak på bilen har en viktig dobbeltfunksjon, de tjener som baklys og som holdere for et sett med terrengsykler.

Store bilder av den morsomme Jeepen finner du her.Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer