Mini kabriolet: Årets kuleste bil

Markedets nusseligste bil kommer nå som kabriolet. Den blir vist frem for første gang i Geneve, men de første bildene finner du her.

Publisert
Sist oppdatert

Mini kabriolet skal i følge pressemeldingen være en fullverdig fireseter med taket både av og på. Det er litt vanskelig å forestille seg, men det som er enklere å se for seg er at Mini kabriolet skal gi den samme kjøregleden som Mini kupe.

Med soltak

Mini kommer med et helautomatisk tak som bruker 15 sekunder på å forsvinne. I tillegg er kabrioleten utstyrt med en "soltak-funksjon" som kan åpnes i inntil 120 kilometer i timen, og som lager en åpning på 40 centimeter. Med taket på rommer Mini kabriolet 165 liter bagasje og med taket av får du med 120 liter. Mini One leveres med sort tak mens Mini Cooper leveres med enten sort, blått eller grønt tak. Mini kabriolet har også fått to egne eksteriørfarger, Hot Orange og Cool Blue.

To motorer

Mini kabriolet kommer med to 1,6-litere som motorisering. Mini One leveres med 90 hestekrefter og Mini Cooper leveres med 115 hestekrefter. Den minste motoren gjør at Mini kabriolet klarer 0 til 100 på 11,8 sekunder og 25 hestekrefter ekstra forkorter tiden til 9,8 sekunder. Mini Cooper S med kompressor og 163 hestekrefter kommer senere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer