Mini Paceman

Automedia, som regelmessig forsyner oss med spionbilder, har her knipset Mini Paceman. Eller...?

Slik ble Mini Paceman vist som konsept for halvannet år siden. Produksjonsversjonen er nå under testing - og kanskje blir navnet heller Countryman Coupe? Foto: Mini
Slik ble Mini Paceman vist som konsept for halvannet år siden. Produksjonsversjonen er nå under testing - og kanskje blir navnet heller Countryman Coupe? Foto: Mini Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hos BMW heter det ikke SUV (Sports Utility Vehicle), men SAV (Sports Activity Vehicle), som selvsagt er hippere. Så da de kom med en "kupé-versjon" av SAV-en X5, ble det ikke en SUC (Sports Utility Coupe), men en SAC (Sports Activity Coupe). Det var selvsagt BMW X6, som ble lansert i 2008.

Puh!

En Mini for ethvert behov?

Hvorfor vi nevner alt dette? Jo, BMW eier Mini, og i likhet med modermerket lanserer de jevnt og trutt egne versjoner for enhver nisje - i det minste innenfor merkets definerte markedsområde. Etter standard Mini og kabriolet-utgaven, som lenge var de to eneste som kjempet om kundenes gunst, tilkom først den asymetrisk firedørsutstyrte Clubman og etterhvert SUV (eller SAV?)-utgaven Countryman.

Det lå i kortene at flere nisjemodeller skulle komme og flere konsepter av nye Mini-"menn" ble vist - etter Clubman og Countryman, også Paceman (kupé-utgave av Countryman og dermed en SAC i BMW-sjargongen), og Rocketman (en enda mindre Mini enn Mini). Som vi ser tilsvarer Paceman i forhold til Countryman BMW X6 i forhold til X5 - uten sammenligning for øvrig...

Les vår første omtale av Mini Paceman her.

Automedias bilder av Paceman - eller Countryman Coupe:


Mer nøkternt ble kupé- og roadsterversjonene av Mini, som også kom til etterhvert, døpt ganske enkelt... Mini Coupe og Mini Roadster.

Urban versjon av landmann

Det er ikke sikkert at alle "-man"- variantene kommer til å bli lansert, i det minste med de opprinnelig oppgitte navnene. Bilen vi ser her er det som hadde navnet Paceman som konsept, men en del indikasjoner går ut på at det heller blir Countryman Coupe. Snodig i så fall - Cityman kunne vi forstå bedre... Hva de enn måtte velge dreier det seg om en versjon av Countryman hvor man har fjernet bakdørene og dermed kunnet gjøre profilen litt mer sporty ved å dra taklinjen litt.

Mini Paceman blir det syvende medlemmet i Mini-familien. Hvem skulle trodd det da "nye" Mini ble introdusert i 2001? (Her kan du lese vår første test av Mini One i 2001).

Se! Den kjører

På bildene er bilens bakre del kamuflert, men oss lurer de ikke - i hvertfall ikke så mye. Konseptet Paceman, som første gang ble vist i Detroit i januar 2011, kan umulig være veldig forskjellig fra det ferdige produktet. Den blir av enkelte sammenlignet med Range Rover Evoque, og riktignok kan profilen minne noe om den snertne britiske crossoveren, men Paceman, eller Countryman Coupe, blir tross alt en del mindre foruten at den har rundere former.

Mini Paceman som konseptbil:


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer