Mini-SUV på vei

Stadig nye Mini-modeller er på vei og her kan du se bilder av en kommende SUV-inspirert modell.

Publisert
Sist oppdatert
Firehjulsdriften blir et spennings-moment.


Nylig kom Clubman, snart dukker kabrioleten opp og om et par år kommer det en lettere hevet og firehjulsdrevet nesten-SUV. Det vil i si at Mini får fire ulike modeller, ikke verst for en så nisjepreget produsent.

Dørproblematikk

Men Crossman, som er det mest sannsynlige navnet, er enda et lite stykke unna, selv om den ser rimelig ferdig ut på disse bildene. Dét henger trolig sammen med at man sannsynligvis kommer til å satse på et karosseri som i stor grad er likt det vi finner på Clubman. I så fall vil det kun være én bakdør som i tillegg vil være bakovervendt, og ikke hengslet i forkant slik som på illustrasjonsbildet. Men dette er det ennå vanskelig å si noe sikkert om, ikke minst når disse bildene fra Automedia er tatt fra venstre side hvor det på Clubman ikke finnes noen bakdør i det hele tatt. Kanskje vil man heller satse på to bakdører for enklere innsteg.

Høyere

Mini-SUV på vei

Mini-SUV på vei

 1. Store bilder
Mini-SUV på vei


Litt plastikk helt nederst vil uansett skille Crossman fra Clubman. Det skal sammen med den økte bakkeklaringen gi et litt mer maskulint preg.

Motorer

Bilen på bildet har etter luftinntaket på panseret å dømme den samme motoren som sitter i Cooper S, altså en 1,6-liters turbomotor på 175 hestekrefter. I tillegg regner vi med at et dieselalternativ blir tilgjengelig, men forandringer i motorutvalget kan godt inntreffe før Crossman kommer på markedet.

xDrive?

Firehjulsdriften blir et spenningsmoment. BMW, som jo eier Mini, har som kjent ingen modeller med forhjulstrekk og dermed ikke noe system som kan overføres uten videre. I tillegg sitter motoren andre veien i Mini. Det kan dermed bli en utfordring for BMW å tilpasse sitt xDrive-system til Minis konstruksjon. En annen mulighet er at man kjøper inn et system fra for eksempel svenske Haldex slik Audi gjør på sine minste modeller.

En forhjulsdrevet variant vil i alle fall også bli tilbudt for dem som stort sett holder seg på asfalten.

For veien

Mini-SUV på vei


Noe særlig egnet for offroadkjøring blir denne bilen uansett selvsagt ikke. Som vi ser bildene er bakkeklaringen ikke ekstremt mye høyere enn på en vanlig Mini. I stedet er nok denne bilen beregnet på landeveien og bra er vel det. Alle de som har kjørt Mini på vinterføre kan nemlig tenke seg hvor morsom denne bilen hadde vært med et skikkelig firehjulsdriftsystem…

Mini Crossman kommer på markedet en gang rundt 2010, hvilket vil si at den sannsynligvis presenters for første gang om snaut et par år.

 • Store bilder finner du her.
 • Her finner du mer Mini-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer