Mini SUV

Minis bidrag til årets Paris-utstilling er en liten SUV. Men til å være Mini, er den rimelig stor.

Publisert
Sist oppdatert

PARIS (DinSide Motor): Crossover Concept er navnet, og det beskriver i grunnen ganske bra hva dette dreier seg om. Det har lenge sirkulert rykter om at en Mini-SUV er på vei, og her er svaret: Den kommer. Mini avslører ikke når, men slår fast at dette er et konsept som skal hinte om en kommende produksjonsbil.

Størst

Crossover Concept, som her står i utstillingshallen i Paris, er med sine drøye fire meter større enn noen andre modeller fra det morsomme merket i dag. Dermed blir dette en mer praktisk bil, noe som også trekkes frem i produsentens egen omtale av bilen.

Spesiell dørløsning

Bilen har fire dører, hvorav tre er konvensjonelle. Den siste er en liten skyvedør som sitter bak førerdøren. Dette er en spesiell løsning som vi regner med kommer til å falle av på veien mot produksjonsbil. Når det er sagt, så har Mini Clubman en svært spesiell dørløsning allerede nå, så kanskje vil man eksperimentere ytterligere med denne modellen.

Ikke umiddelbart

Rent teknisk er lite kjent, men vi regner med at de fleste motorene vil deles med vanlige Mini. Firehjulsdrift blir også trolig å finne, i alle fall på enkelte versjoner. Men ennå er det nok en god stund til denne bilen kommer på markedet. Erfaringsmessig går det gjerne et par år fra et konsept som dette vises til bilen er på markedet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.