Mini tok overlegen seier

Nye Mini er en av tidenes største bilsuksesser, noe som bekreftes av vår uhøytidelige avstemning. Det lille sjarmtrollet stakk av med hele 31 prosent av stemmene.

Publisert
Sist oppdatert

"Hvilken bil er Norges kuleste småbil", spurte vi våre lesere forrige mandag og ga dem 33 bilmodeller å velge mellom. I løpet av en uke ble det avgitt 2.799 stemmer, hvorav Mini stakk av med hele 869 av dem. Det betyr at Mini mottok nesten hver tredje stemme og dermed kunne innkassere en overlegen seier.

Stor tiltrekningskraft

Det er åpenbart et eller annet med denne lille bilen som tiltaler svært mange. Vi har testet en rekke Mini-versjoner og opplever hver gang at bilen har en helt spesiell tiltrekningskraft på forbipasserende. Et eller annet ved Mini får nemlig folk til å trekke på smilebåndet, uansett om de er gamle, unge eller barn, kvinner eller menn, rike eller fattige.

Eies av BMW

I likhet med sin populære forgjenger blir også dagens Mini produsert på de britiske øyer. Men i motsetning til originalen kan ikke den moderne versjonen sies å være en britisk bil. Modellnavnet Mini eies nemlig av tyske BMW, som også har æren for utviklingen av bilen.

Introdusert i 2001

Det sovende modellnavnet Mini kom i BMWs besittelse i sammenheng med oppkjøpet av Rover-gruppen i 1994. I ettertid har BMW kvittet seg med både Land Rover, Rover og MG (klokelig nok, for de to sistes vedkommende). Men Mini ville ikke tyskerne gi slipp på. I stedet utviklet BMW en helt ny bil, som ble introdusert med brask og bram i 2001.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer