Mini utvider med Crossman

Mini jobber med en crossover firehjulstrekker. Som man kan se av disse bildene har vi her en betydelig høyere Mini enn det som finnes i dag.

Foto: Automedia
Foto: Automedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mini er et entusiastmerke, og vil nok ikke bli en vanlig families eneste bil. Merket tiltrekker seg nok heller de med et mer irrasjonelt forhold til bil, og ikke minst de som vil ha en liten og kul bil.

I litt godt motoriserte versjoner, for eksempel Cooper S, er det en skikkelig sportsbil og med diesel er det en bil med svært lavt utslipp. En "vanlig" Mini Cooper D slipper ut kun 104 gram CO2 per kilometer. Dette skyldes at Mini utstyrt med den samme teknologien som på BMW, Efficient Dynamics. På Mini heter det, ikke overraskende, Minimalism.

Crossover

Som man kan se av bildene er denne Mini-modellen høyere enn dagens Clubman. Det har også sirkulert rykter lenge om at Mini skal lansere en firehjulstrekker. På Paris-messen i fjor høst viste også Mini en "SUVen", Crossover Concept.

Det ser også ut på bildene som om produksjonsbilen får fire vanlige dører og ikke den løsningen som Clubman har i dag med en ekstradør på den ene siden.

Hva som blir valgt av firehjulstrekksystem er også spennende. Velger de svenske Haldex som en rekke biler (Volvo, Land Rover, Ford, Volkswagen, Audi, Skoda, Opel og Saab) med tversstilt motor har, har i så fall Haldex fått en ny kunde. BMW-systemet har ikke brukt Haldex til nå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer