Minibilene

Er du på jakt etter minibil, men usikker på hvem du bør velge? Slapp av, DinSide hjelper deg.

Publisert
Sist oppdatert

Hva er egentlig en minibil? Jo, minibilen er enda mindre enn småbilen. Det betyr at den er under 355 centimeter lang og under 165 centimeter bred. Minibilen kjennetegnes også ved at den vanligvis kompenserer disse beskjedne målene med relativt stor takhøyde. Dermed kan kupeen utnyttes bedre.

Fra 105.000 kroner

De fleste nordmenn forbinder minibilen med sydligere strøk, ikke minst øyene i Middelhavet, der minibiler dominerer utleieselskapenes bilflåter. Her i landet er det imidlertid langt mellom minibilene, noe som faktisk er ganske rart. Minibilene er nemlig både lette og svakt motoriserte, noe som betyr at de slipper svært billig gjennom det norske bilavgiftssystemet. Den aller billigste minibilen, Daewoo Matiz, har en startpris på utrolige 105.000 kroner.

Dårlig utvalg i Norge

Det at minibilene selger såpass dårlig i Norge, har nok sammenheng med at nordmenn, også bybefolkningen, har en forkjærlighet for store biler og relativt kraftig motorisering.

En annen forklaring er å finne i det dårlige modellutvalget. Mens syd-europeere kan velge og vrake blant flere titalls modeller, deriblant biler som Volkswagen Lupo, Seat Arosa, Renault Twingo og Fiat Seicento, er utvalget her i landet svært begrenset. Faktisk er det for tiden kun tre minibil-modeller som tas inn til Norge av offisielle importører; Daewoo Matiz, Opel Agila og Suzuki Wagon R.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer