Minibussene kastes ut

Regjeringen vil rydde plass for andre.

Foto: Toyota
Foto: Toyota Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fra og med 1. januar er det slutt på kollektivfelt-kjøring for alle landets eiere av private minibusser. Årsak: regjeringen vil skape bedre plass for buss og drosje.

Slik endrer regjeringen regelen som har vært gjeldende siden 1980. Siden da har minibusser med plass til inntil 16 personer hatt lov til å bruke kollektivfeltet og har dermed unngått rushtrafikk og køer på de største veiene.

Unntak vil gjelde for minibusser i løyvepliktig yrkestransport og for minibusser som frakter minst sju personer i tillegg til sjåføren.

Andre får tilgang

Men når minibussene må gå, er det andre som får tilgang til kollektivfeltet i stedet. Det nye i 2009 blir derfor at hydrogenbiler får tilgang til kollektivfeltet. Fra før av kan også elbiler kjøre i kollektivfeltet.

Se her hvor mye du kan spare ved å kjøre elbil til jobb hver dag!

Allikevel blir hydrogenbilenes tilgang til kollektivfeltet forholdsvis ubetydelig i praksis, ettersom det per 30. juni i år bare var 15 biler i Norge som gikk på hydrogen, i følge Opplysningsrådet for Veitrafikken. Og på verdensbasis er det ikke mer enn 600 hydrogenbiler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer