Minimal interesse for miljøbiler

Hvis vi skal tro en stor undersøkelse utført for forsikringsselskapet If, er norske bilister forbausende lite opptatt av miljøvennlige biler.

Publisert
Sist oppdatert

If-undersøkelsen er dårlig nytt både for produsenter av miljøvennlige biler og for andre som hadde håpet at norske bilister i stadig større grad ville vektlegge miljø når de kjøper bil.

If har nemlig spurt 1.900 nordmenn om miljøutfordringene har fått konsekvenser for dem som bilførere. Bare 674 personer (35,5 prosent) svarer bekreftende på dette spørsmålet. Det betyr at bare én av tre nordmenn har latt miljødebatten påvirke deres egen bilbruk.

Under fem prosent

Samtidig ble de 674 "miljøvennlige" personene bedt om å svare på hva de gjør for å ta hensyn til miljøutfordringene. Og her kommer bomben - kun 83 personer - 12,3 prosent - svarte at de vurderer å kjøpe en mer miljøvennlig bil. Og da snakker vi altså om 12,3 prosent av dem som svarer at miljøutfordringene faktisk har påvirket dem som bilførere (674 av 1.900 opprinnelige deltakere).

Hvis vi tar utgangspunkt i alle de 1.900 spurte, utgjør de 83 personene kun 4,4 prosent. Dette innebærer at 95,6 prosent av de spurte ikke oppga at de har vurdert å kjøpe en mer miljøvennlig bil.

Ingen svaralternativer

Med et så oppsiktsvekkende resultat stilte vi oss selvsagt spørrende til hvilket spørsmål de telefonintervjuede faktisk ble stilt og hvordan intervjuene foregikk. Vi har derfor snakket med Perduco, selskapet som i samarbeid med Norstat utførte undersøkelsen for If.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer