MINITEST: Audi A2 - lettvekter i myggklassen

St Tropez (DinSide Bil) Det er ikke størrelsen det kommer an på. Teknikken spiller minst like stor rolle. Og er den avansert nok, kan man sikkert ta seg betalt for det også. Vi har vært i Frankrike og kjørt Audi A2, og har gjort oss opp et førsteinntrykk av denne spennende bilen.

Publisert

Med beskjedne ytre mål og fleksible løsninger innvendig, skal Audi kapre kunder i et segment det er mange år siden de prøvde seg på sist. Skjønt mange kunder blir det ikke, Audi innrømmer åpent at dette i første rekke er et nisjeprodukt for de teknikk- og designmotiverte kjøperne.

Og bilen er for så vidt viktig -- den er definitivt et svært godt eksempel på hvordan vekten på nyere biler godt kan reduseres etter at pila i årevis bare har pekt oppover og oppover. Og det har skjedd uten at Audi har inngått kompromisser med tanke på sikkerhet, skal vi tro alle diplomingeniørene rett.

Men uansett hvor viktig bilen er, er det også klart at dette er en nisjebil, en bil for de få. Den er et konsept satt i produksjon med massiv finansiell støtte fra Kuka, en av de aller største leverandørene av roboter og samlebåndsteknologi som ønsker å spesialisere seg på konstruksjoner av aluminium. Hadde ikke de kunnet lokke med støtte, hadde kanskje ikke A2 sett enden av samlebåndet.

Uten konkurrenter???

Audis styreleder gjorde alt han kunne for å få journalistene fra å sammenligne Audi A2 fra en liten bil fra Stuttgart (den med stjerne på panseret, ja), men den norske importøren stikker fingeren i jorda og sier at Mercedes A-klasse er en "strategisk konkurrent". Men at teknikken er så mye mer avansert i Audi A2 at kundene nok må betale noe mer for A2 enn en tilsvarende A-klasse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer