Minitest: Audi Allroad Quattro – for alle føreforhold!

I stedet for å lage en mer tradisjonell offroader har Audi valgt en litt annen løsning. De har utstyrt A6 Avant med regulerbar luftfjæring, store hjul og reduksjonsgir.

Publisert

Audi Allroad Quattro ble vist første gang på bilutstillingen i Geneve tidligere i vår. Meningen med bilen var å kombinere topp komfort og gode kjøreegenskaper i tillegg til terrengegenskaper.

Med Allroad Quattro hevder Audi naturligvis at det ikke lenger skal være nødvendig å kjøpe en stor firehjulstrekker for å kravle seg opp til hytta.

Stive priser

På grunn av ”hyggelige” satser på både vekt, volum og effekt blir Allroad Quattro dyr i Norge. Allroad Quattro treffer nemlig innertier på samtlige områder og prisen blir deretter. Billigste modell vil koste fra 625.000 kroner. Da får du en TDI-motor på 2,5 liter med 180 hestekrefter og 6 trinns manuell girkasse. Vil du ha mer trøkk og vurderer bensinmotor koster dette fra 730.000 kroner, men da får du også en V6 motor på 2,7 liter, dobbel turbo og 250 hestekrefter. Bilene vi fikk kjøre i Østerrike var imidlertid fullstappet med utstyr og dessverre er ikke prisene på ekstrautstyret klare i skrivende stund.

Østerrikske alper…

…er en perfekt ramme rundt lanseringen av denne bilen. Kjøreturen startet i Salzburg og ble avsluttet i Schladming. På turen kjørte vi både på motorvei og på svingete småveier. I Schladming var det dessuten ”tråkket opp” en offraodløype hvor terrengegenskapene kunne utforskes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer