MINITEST: Maxum 2300SR -- overdådig åpent

En 23 fots bowrider med 315 hk? Det hørtes unektelig ut som en luftig opplevelse, og med allverdens skepsis trådte jeg om bord i Maxumen. Jeg var tørst. En flaske mineralvann ble plassert i den litt for vide koppholderen ved forsetet, og i mitt stille sinn tenkte jeg at der ble den neppe stående.

Publisert

Kombinasjonen av 23 fots lengde og helt åpen båt er ikke helt unik -- det finnes flere jeeper å velge mellom. Men en 23 fots "bowrider" er ikke det mest åpenbare valget i det norske båtmarked.

Det første først. En "bowrider" er en helt åpen båt der plassen foran frontruten er innredet som en sofa i V-form. Denne båttypen har lenge hatt sin utbredelse i USA, men vårt hjemlige klima inviterer i liten grad denne typen innredning til å bli en bestselger.

Nettopp dette er vår hovedinnvending mot Maxum 2300SR. Den er ikke en daycruiser, til det er de to "soveplassene" i baugen under kanvastrekket alt for spartanske. Det er ikke en skjærgårdsjeep, til det er det alt for lite dørkplass.

Det er slett ingen fiskebåt. Til det er fribordet alt for høyt, og du er nødt til å heise fisken -- med gørr, slim og blod -- over en eller annen putetrukket sofa. Garantert.

Men den er en ypperlig fritidsbåt for dem som bare vil ha det morsomt på sjøen -- med alle vennene om bord.

Luksuriøst åpent

Den typiske åpne båten i Norge -- jeepen -- er svært ofte nokså spartansk utstyrt med unntak av de to til tre godt polstrede sitteplassene bak vindskjermen. Maxum 2300 er alt annet enn spartansk, og byr på hele 11 sitteplasser med gode puter. De to setene rett bak vindskjermen har vippeputer som gjør det mulig å stå og kjøre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer