Minitest: Pioner 15 Classic -- landstedsbåt uten jappefaktor

I et hav av bensinslukende landstedsbåter med fasjonabelt design og finesser du strengt tatt ikke trenger kan det føles befriende å komme over en pietistisk jolle som Pioner 15 Classic.

Med respekt for klisjeer: Du får det du betaler for! Men hvorfor betale for noe du ikke trenger? Mitt inntrykk er at mange kaster tusenvis av kroner på sjøen når de skal velge seg en landstedsbåt. Du betaler for smakfull finish, og du betaler for en tørst motor.

Fart og vannsprut

Du får det du betaler for også når du kjøper Pioner. For i de 37.280 kronene båten med motor (9,9 hk fra Tohatsu) koster er det ikke innbakt mer enn det aller høyst nødvendige, nemlig båt og motor. Og når alt kommer til alt er jo ikke disse to komponentene uviktige når du er ute for å kjøpe båt.

Skroget til Pioner 15 Classic er en forvokst utgave av 13-foteren med samme navn. Med noen justeringer: Bunnen er ikke lenger paddeflat, men svakt v-formet. Dette gir båten en noe mykere gange i sjøen enn sine mindre brødre. Samtidig er skroget fortsatt såpass flatt at båten er lettplanet. 9,9-hesteren til Tohatsu hadde ingen problemer med å få oss opp i plan, selv ikke med to godt voksne personer om bord. En rask titt på GPS-mottakeren viste at vi beveget oss i 16,6 knop, en absolutt godkjent fart. I den oppiskede sjøen fikk også 15 Classic bevist at båten er sjødyktig og skjærer relativt greit gjennom bølgene. Mannskapet opplevde allikevel at en og annen bølge slo over ripa, noe en stadig fuktigere bekledning kunne bevitne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer