Minitest: Pioner Multi -- en sann flerbruksbåt

Fleksibilitet er nøkkelordet for Pioner Multi hevder produsenten. For de spesielt interesserte svarer vi.

Pioner Multi er en underlig skapning: med flat, nedfellbar baug og katamaranskrog er den en ensom svale blant landstedsbåtene på markedet.

Her er så underlig…

Så fort jeg setter mine støvler på den oransje dørken skjønner jeg at dette kommer til å bli en uvanlig båtopplevelse, eller ”her er så underlig”, for å gjøre Obstfelders ord til mine egne. Dørken består av en rektangulær plastplate som er lagt horisontalt over katamaranskroget. Akter i båten er det en tverrstilt benk for skipper og passasjer, med en tilhørende høy, robust konsoll med vindskjerm. Og foran? Ingenting! Bare ubrukt plass. Det er nettopp all plassen du har til rådighet som gjør båten så egnet til transport av større gjenstander som dykkerutstyr, arbeidsredskaper eller kanskje en rullestol.

Den store lemmen i baugen kan du felle ned ved hjelp av vinsj. Dermed letter du landgangen og ombordstigingen. Lemmen er også flytende, noe som også gjør ombordstiging fra sjøen til en bedagelig enkel affære.

Sjødyktig katamaran

Skroget til Pioner Multi er som nevnt bygd som en katamaran. En testrunde i oppisket farvann rundt Hvaler beviste at båten har gode sjøegenskaper, størrelsen tatt i betraktning. Multi virker stabil under ekstremmanøvrer, selv i høy fart, og katamaranskroget skjærer sjøen på en tilfredstillende måte. Mer synes jeg ikke vi skal kreve av en småbåt alla Pioner Multi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer