MINITEST: Rimelig rommelig komfort

Jeg glir inn bak rattet på nye Elantra. Den umiskjennelige og traumatiske lukten av ny bil kiler meg i nesen og i magen, og jeg er igjen fem år og spysjuk i baksetet på min fars nybil.

Publisert

Jeg hadde håpet at kapittelet om den inntrengende lukten av nybil var lukket og glemt – både fra min side og fra bilprodusentenes side, men den gang ei. Men heldigvis blir ikke magen fullt så opprørt av denne intense lukten lenger, som den engang ble.

Rommelig baksete

Bortsett fra lukten, er det ikke så aller verst å være baksetepassasjer i nye Elantra. Plassen der bak er faktisk svært bra: Setet er bredt og sluker gjerne tre voksne bakender – og beinplassen er også god, selv om det nok er litt trangt for de med store sko å ha føttene under setet foran. Seteryggen på forsetene er støpt i hardplast mot baksetet, og denne plasten kan bli vond mot knærne til langbeinte som eventuelt støter borti seteryggen foran – men da skal enten du eller vedkommende i forsetet være svært storrommet.

Dårlig sidestøtte

Vi har nevnt at bredden på sitteputen er bra – og også lengden på den er godt voksen. Sidestøtten til lår og rygg er imidlertid noe mangelfull, for ikke å si fraværende: Du har noe støtte til rygg og lår mot dørene, men nærmest ingen støtte inn mot midten. Og den som må sitte på midtplassen, sitter på en opphøyning uten støtte noen steder. Takhøyden er i knappeste laget for de høyreiste.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer