Minitest: White Shark 215 Club -- fryktinngytende og morsom haisommer

Franske White Shark lager elegante båter, og med Evinrude Ficht 150 x 2 på akterspeilet steg forventningene om en båtopplevelse utenom det vanlige. Våre forventninger ble innfridd, men båtpakken er trolig for dyr og bruksområdene for få til at dette skal ble en bestselger.

Tjøme en sensommerdag. Solen sprer sitt vennlige lys over luksushytter og kabincruisere. På båttur i rekreasjonsdammen til Den norske kapital føler man seg litt malplassert i eksempelvis en jolle med 9.9 hk.

Motor to for full maskin…

Derfor lovpriste jeg importøren av White Shark. I empati for en fattig båtjournalist hadde de utstyrt de knappe 23 fotene med ikke mindre enn 300 hk, gjemt under motorlokket til to Ficht 150 hk fra Evinrude.

De to motorene hadde separat gass og instrumentering. Og også hver sin tenningsnøkkel. Jeg nøyde meg først med å vri om tenningen til babord motor. Totakteren startet lydig og lydsvakt i hekken. Litt gass. Ikke imponerende akselerasjon, men likevel registrerte jeg snart at GPS`en insisterte på at marsjfarten lå på over 30 knop. Vel, på tide å hente frem nye krefter. Styrbord motor tennes. Opp med turtallet. 56 knop. Med skroget i lange duvende svev i det rolige vannet.

Fiskebåten som ble landstedsbåt

White Shark 215 er bygd på et skrog fra amerikanske Cris Craft. Utviklerne hadde opprinnelig sportsfiske i tankene da de utviklet skrog, så vel som innredningen. I modernismens navn har franskmennene imidlertid gjort små justeringer av interiøret etter at de kjøpte Cris Craft skroget. Båten er derfor kosmetisk tilpasset europeiske landsteder fremfor amerikanske fiskehavner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer