Test: BMW 118i

Minste BMW leverer

Men ingen vil ha den.

NYE TAKTER: Selv minste modell gir luksusen man forventer. Men når X1 kommer som ladbar hybrid første kvartal neste år, blir prisforskjellen liten. Foto: Rune M. Nesheim
NYE TAKTER: Selv minste modell gir luksusen man forventer. Men når X1 kommer som ladbar hybrid første kvartal neste år, blir prisforskjellen liten. Foto: Rune M. Nesheim Vis mer
Publisert

Tredje generasjon BMW 1-serie er på plass, fundamentalt annerledes enn tidligere. Dette er den første forhjulstrekkeren fra den bayerske bilprodusenten i nyere tid, med unntak X1 (Fåes bare med xDrive i Norge) og flerbrukerne 2-serie Grand- og Active Tourer.

Grunnen er billigere produksjon og bedre plassutnyttelse. BMW 1-serie har alltid vært trang. Den er blitt en halv centimeter kortere, men er blitt vesentlig romsligere inni.

Det er baksetepassasjerer og deres bagasje som merker det best. Akselavstanden er faktisk et par centimeter kortere også. Det har skjedd foran, for nå har 1-serien for første gang et overheng foran, som den egentlig ikke kler særlig godt.

De er riktignok ikke ukjente med konseptet. BMW har bygget forhjulstrukne Mini i nesten 20 år, og 1-serien deler mye av teknologien derfra.

Har de lykkes å beholde BMW-DNAet? Både ja og nei.

Behersket luksus

Svaret er ja når du setter deg inn. Man møtes av BMWs kjente luksus. Elementene er akkurat de samme som i de store modellene, men heldigvis er ikke pressebilen helt fylt til randen av utstyr.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer