Minstemann fra Mercedes oppdatert

Mercedes’ lille A-klasse ansiktsløftes i stil med storebror B-klasse. Fokuset ligger på designendringer og reduserte forbrukstall.

Publisert
Sist oppdatert

A-klasse er Mercedes’ klart minste modell og nært beslektet med den større B-klassen som også får en midtlivsoppdatering omtrent samtidig. I motsetning til produsentens øvrige personbiler, har disse to forhjulsdrift og en generell konstruksjon som skiller seg en del fra eksempelvis C- og E-klasse.

Miljøfokus

Også i B-klasses tilfelle var forbruks- og utslippsreduksjoner blant de viktigste nyhetene. Med A-klasse tar man det enda et lite stykke, naturlig nok med tanke på A-klasses fordel rent størrelses- og vektmessig.

Blueefficiency

Aller gjerrigst er tredørsversjonen av A 160 CDI som med tilnavnet Blueefficiency skal klare seg med 0,45 liter per mil. Det gir et CO2-utslipp på 119 gram. Det er omtrent det samme som tilsvarende modeller i kompaktklassen slipper ut og dermed ikke spesielt revolusjonerende. Grepene som tas i bruk er typiske og består hovedsakelig i optimert aerodynamikk, spesielt lettrullende dekk, vektreduksjon, regenerering av bevegelsesenergi og små motorjusteringer.

0,58

Også bensinmodellene A 150 og 170 kommer i Blueefficiencyutgaver, med både tre og fem dører. Minstemann klarer med sine 95 hestekrefter og 140 newtonmeter et forbruk på 0,58 liter per mil på blandet kjøring. Det resulterer i et utslipp av 139 gram CO2 per kilometer. Den 116 hester og 155 newtonmeter sterke A 170 har vi ikke tall for, men vi regner med at disse er noe høyere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer