Mirage: Billig Mitsubishi-alternativ

Mirage blir et nytt alternativ fra Mitsubishi i den rimeligste klassen. Har den det som skal til for å lokke kundene?

Mitsubishi Mirage er beregnet på en rekke markeder verden over, og det spørs om det ikke har satt sitt preg på designen Foto: Mitsubishi
Mitsubishi Mirage er beregnet på en rekke markeder verden over, og det spørs om det ikke har satt sitt preg på designen Foto: Mitsubishi Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mirage ble nylig presentert på bilutstillingen i Paris som en global bil mellom A- og B-segmentet. Med sine 371 centimeter er den ganske midt i mellom disse klassene størrelsesmessig. Men vekta er oppsiktsvekkende lav: fra 845 kilo!

Men i praksis vil denne bilen likevel posisjonere seg først og fremst mot de minste bilene. Mitsubishi har fortsatt Colt som går i kamp med de litt større småbilene, og de oppgir selv at det er biler som Kia Picanto og Skoda Citigo som er hovedkonkurrentene.

Global design?

Mirage er beregnet på alle verdensmarkeder og produseres i Thailand. Faktisk ble bilen allerede tidligere i år introdusert på det asiatiske markedet. Men det er altså nå den blir klar for Europa. Spørsmålet er om det globale preget gjør bilen mindre attraktiv i vår verdensdel. Vi syns i alle fall at Mirage designmessig ikke fremstår like moderne som eksempelvis Volkswagen up!. Smaken er fortsatt ganske forskjellig rundt om i verden, og det kan se ut som europeiske kunder ikke har vært førsteprioritet ved utformingen av designen.

Dette er nok uansett ikke den klassen design er viktigst, for i dette segmentet er det nok per i dag fortsatt viktigere å kunne tilby et praktisk og lettkjørt fremkomstmiddel til en gunstig pris.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer