Elbil

- Mistet 104 km i rekkevidde

Anette Berve i NAF mener BMWs i4 M50 mister mye av rekkevidden på vinteren. - Ingen fullstendig fasit, kontrer Marius Tegneby i BMW Norge.

TESTET: - BMW i4 M50 hadde gått fra 510 kilometer til 406 kilometer i rekkevidde, sier Anette Berve i NAF. Foto: BMW
TESTET: - BMW i4 M50 hadde gått fra 510 kilometer til 406 kilometer i rekkevidde, sier Anette Berve i NAF. Foto: BMW Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

1. februar var det klart for verdens største elbiltest da «El Prix 2023» gikk av stabelen. I forkant var elbilenes faktiske rekkevidde en av de store snakkisene.

For i en fersk undersøkelse Norstat har gjort for NAF svarer hele 45 prosent av elbilistene at de er skuffet over bilens rekkevidde om vinteren.

- Vi vil gi et ærlig svar på hvilke elbiler som leverer nærmest den rekkevidden de lover. Det er viktig for alle som kjører elbil - og det begynner å bli veldig mange. Bare i fjor kom det nesten 140 000 nye elbiler på veiene. Mange ferske elbilister får seg en overraskelse vinterstid, fortalte Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF, i en pressemelding.

GODT UTVALG: NAF viste fram de 31 testbilene i forkant av årets El Prix. Foto: Magnus Gjestrum Larsen
GODT UTVALG: NAF viste fram de 31 testbilene i forkant av årets El Prix. Foto: Magnus Gjestrum Larsen Vis mer

Mister rekkevidde på vinteren

Dagen før den store testdagen inviterte NAF til «EV Talk» om elbilens framtid i SKUR13 i Oslo. Der snakket Anette Berve, testansvarlig for elbiler i NAF, om elbilenes rekkevidde og trakk fram en helt spesiell bil.

- Dette kunne vært hvilket som helst merke, men jeg vil snakke om BMW i4 M50 som er en slående og vakker bil. På BMWs nettside er det markedsført at den har en rekkevidde på 510 kilometer, som høres bra ut, men det kommer helt an på kjøremodusen, dekkene og utstyret som velges.

Videre fortalte Berve hvordan det gikk da BMW i4 M50 ble testet på rekkevidde.

- Da vi testet forrige vinter hadde BMW i4 M50 gått ned fra 510 kilometer til 406 kilometer i rekkevidde. Dette er ikke unikt, men et av mange eksempler blant de forskjellige elbilene.

- Ingen fasit

Marius Tegneby, kommunikasjonsdirektør i BMW Group Norge, kommer med følgende kommentar etter Berves uttalelse.

- El Prix-testen er ikke for å se om man kjører WLTP-rekkevidden, men hvordan bilene kjører NAFs test. Den skiller seg markant fra WLTP-testen og det er vesentlig å få fram. For hvert år ser vi at bilene går lengre for hver gang og at de fleste ligger innenfor et forventet avvik, fortalte han til DinSide.

SVARER: Kommunikasjonsdirektør Marius Tegneby i BMW Norge. Foto: Kristin Svorte
SVARER: Kommunikasjonsdirektør Marius Tegneby i BMW Norge. Foto: Kristin Svorte Vis mer

Tegneby understrekte at BMW spiller med helt åpne kort og at de ikke redde for å bli avkledd på noen punkter.

- Jeg forsøkte å adressere at det allerede står om avviket på nettsida våres. Hadde NAF gjort beregningen på den utvalgte modellen så viser kalkulatoren rekkevidden de testet. NAF kommer ikke med noen fullstendig fasit, men det er et resultat av deres test og gir en indikasjon.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer