Elbil

- Mistet 104 km i rekkevidde

Anette Berve i NAF mener BMWs i4 M50 mister mye av rekkevidden på vinteren. - Ingen fullstendig fasit, kontrer Marius Tegneby i BMW Norge.

TESTET: - BMW i4 M50 hadde gått fra 510 kilometer til 406 kilometer i rekkevidde, sier Anette Berve i NAF. Foto: BMW
TESTET: - BMW i4 M50 hadde gått fra 510 kilometer til 406 kilometer i rekkevidde, sier Anette Berve i NAF. Foto: BMW Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

1. februar var det klart for verdens største elbiltest da «El Prix 2023» gikk av stabelen. I forkant var elbilenes faktiske rekkevidde en av de store snakkisene.

For i en fersk undersøkelse Norstat har gjort for NAF svarer hele 45 prosent av elbilistene at de er skuffet over bilens rekkevidde om vinteren.

- Vi vil gi et ærlig svar på hvilke elbiler som leverer nærmest den rekkevidden de lover. Det er viktig for alle som kjører elbil - og det begynner å bli veldig mange. Bare i fjor kom det nesten 140 000 nye elbiler på veiene. Mange ferske elbilister får seg en overraskelse vinterstid, fortalte Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF, i en pressemelding.

Mister rekkevidde på vinteren

Dagen før den store testdagen inviterte NAF til «EV Talk» om elbilens framtid i SKUR13 i Oslo. Der snakket Anette Berve, testansvarlig for elbiler i NAF, om elbilenes rekkevidde og trakk fram en helt spesiell bil.

- Dette kunne vært hvilket som helst merke, men jeg vil snakke om BMW i4 M50 som er en slående og vakker bil. På BMWs nettside er det markedsført at den har en rekkevidde på 510 kilometer, som høres bra ut, men det kommer helt an på kjøremodusen, dekkene og utstyret som velges.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer