Mitsubishi ASX: Ny folke-SUV

I Genève kommer Mitsubishi til å avduke den rimeligere og mer kompakte broren til populære Outlander: ASX.

Foto: Mitsubishi
Foto: Mitsubishi Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mitsubishi Outlander har vært en av SUV-favorittene i Norge siden den ble lansert i 2006. Outlander er en ganske voluminøs bil og hakket større enn utpregede kompakt-SUVer som Toyota RAV4. Det er altså plass til en mindre SUV i merkets modellsortiment. Her er den, og navnet er Mitsubishi ASX.

Outlander Sport

I Frankfurt i 2007 så vi en konseptbil ved navn cX, som tydeligvis var forløperen til en mindre SUV og nå viser Mitsubishi bilder av produksjonsbilen. Den får i Japan et modellnavn merket har benyttet tidligere, nemlig RVR (forgjengeren het Space Runner i Europa). Da vi skrev om denne tidlig i desember trodde vi det var sannsynlig at modellbetegnelse for Europa skulle bli Outlander Sport, som i Nord-Amerika. Nå viser det seg at bilen skal hete Mitsubishi ASX.

Den nye Mitsubishi-modellen vil få sin Europa-debut i Genève til våren. Når den kommer til Norge vet vi ikke ennå, men det blir høyst sannsynlig i løpet av sommeren/høsten.

Som RAV4

Det er foreløpig sparsomt med informasjon om den nye bilen, men vi vet at den er basert på Lancer-plattformen, som Outlander, og at den innledningsvis vil bli utstyrt med Mitsubishis nye 1.8-dieselmotor med stopp/start-teknologi, en motor som skal være særs nøysom. Den kompakte SUVen er cirka 430 centimeter lang, altså i kategori med Toyota RAV4.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.