Mitsubishi Colt utfordrer i småbilklassen

Nåværende Mitsubishi Colt er en bil vi knapt har nevnt i våre spalter. Grunnen til det er at Norge de siste årene har vært lite interessert i denne bilen. Til og med mai i år er det for eksempel bare solgt 50 stykker.

Publisert
Sist oppdatert

BARCELONA (DinSide Motor): Grunnen til det er nok flere, men hovedårsaken er at nåværende Colt kun er utstyrt med tre dører. Tredørs kombikupeer er noe norske bilkjøpere ikke vil ha. I følge Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) har tredørs kombikupeer kun 2,2 prosent av totalmarkedet, mens femdørsvariantene står for 25,8 prosent.

Utfordringen

Problemet er også at Toyota Yaris, Volkswagen Polo, Peugeot 206 og Hyundai Getz gjør det svært bra. Hittil i år er disse bilene solgt i tilsammen 3.343 eksemplarer og her har nye Colt en kjempejobb foran seg. Honda Jazz som er en av våre favoritter følger på, men klarer ikke å hevde seg i toppen. Den finnes da også bare med én motor og i én utstyrsvariant, men i praktisk nytte blir også Jazz en kjempeutfordring for Colt. Jazz er den bilen i klassen med den mest geniale bakseteløsningen og desidert størst bagasjeplass.

Stor

Colt er også en stor bil. Den er lengre enn alle de nevnte konkurrentene bortsett fra Polo. Colt er derimot fem centimeter bredere enn Polo. Det merkes også når du setter deg inn i bilen. Den rommer greit fire normalt store personer. Foran er det rikelig med plass og de fleste bør klare å finne en brukbar kjøreposisjon. Rattet har ikke dybdejustering, men vi har vært borti andre biler hvor dette har vært et alvorligere problem enn det er i Colt. Takhøyden foran er enorm og setene sitter du godt i. De har for eksempel overraskende lang sittepute. Dashbordet er lettbrukt og en integrert radio med CD-spiller er på plass. Interiøret er friskt og materialvalget er spennende, og har ikke den typiske hardplast-finishen som vi ofte klager mye over.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer