Mitsubishi Concept PX-MiEV

GENEVE (DinSide Motor): At Mitsubishi kan lage elbiler har de bevist med lille i-MiEV. Og utviklingen går videre.

Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mitsubishi Outlander, SUVen som har gjort det riktig så bra her i landet, fikk nylig en oppgradering (som vi har testet med diesel og automat - les om det her). Det er delte meninger om hvorvidt "faceliften" var vellykket, men tøff ser den i hvertfall ut.

Ladbar hybrid

Det synes vi også denne karen gjør. Her har Mitsubishi utviklet et hybridkonsept, som ser ut til å interessere stadig flere produsenter og som er neste trinn på hybridstigen i forhold til det Honda Insight, Toyota Prius og Lexus RX 400h/450h hittil har representert. Også eksempelvis Toyota, Volvo (som vi til og med har kjørt), og flere andre beveger seg i retningen av ladbare hybrider.

Mer elbil enn klassisk hybrid

Det som er spesielt med Mitsubishi Concept PX-MiEV - ja, for det heter den dessverre - er en kombinasjon av to elektromotorer og en 1,6-liters bensinmotor som både kan drive hjulene og fungere som generator, i tillegg til automatisk firehjulsdrift. Ja, og så dreier det seg om en SUV - mange nordmenns favoritt-hyttebil. Dermed ser bilen ikke ut som noen tradisjonell hybrid med sine rektangulære, men glatte og renlinjede former. Formgivningen skal, tross fravær av noen utpreget aerodynamisk profil, bidra til bilens energieffektivitet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer