Mitsubishi elbil nr. 1.000

Hvem hadde trodd at ett enkelt merke kunne pushe 1.000 elbiler på et år i Norge?

Klassens best solgte ble en elbil - med god margin. Nå ruller det over 1.000 i-Miev i Norge.
Klassens best solgte ble en elbil - med god margin. Nå ruller det over 1.000 i-Miev i Norge. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag feirer den norske importøren av Mitsubishi, Motor Gruppen, et litt spesielt resultat. En milepæl er på mange måter nådd av importøren, som i dag overleverte sin solgte elbil nummer 1.000 til kunde. Bilen er selvfølgelig deres lille Mitsubishi i-Miev.

Miljø og utviklingsminister Erik Solheim var til stede og foretok overleveringen av Mitsubishi i-Miev nummer 1.000 til kunden, Torkel Aamodt Thorsen.

Elbilen, bil nummer én

Tok en sjanse

Direktør i Motor Gruppen, Bernt G. Jessen, forteller til DinSide at han skapte store øyne hos enkelte kollegaer i Japan før elbilsalget startet. Jessen hadde stor tro på i-Miev som produkt dersom rammebetingelsene ble riktige. På spørsmålet fra sine japanske sjefer om hvor mange han kunne selge vakte det oppsikt da han svarte 1.000 biler. Jessen innrømmer at han ble varm i toppen av sitt eget svar, men var villig til å ta sjansen.

Elbilene raser i pris

God prestasjon

Men hvor godt gjort er det egentlig å selge 1.000 eksemplarer av en nisjebil på ett år? For å sammenligne har vi satt opp en oversikt over hva en del andre populære biler har solgt hittil i år (ut november). Isolert har Mitsubishi i-Miev faktisk solgt bedre enn dem alle, noe vi betviler at noen ville satt penger på for et år siden. I tillegg skal det legges til at i-Miev er den overlegent mest solgte småbilen, i A-segmentet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer