Mitsubishi Galant (2003)

Er du ute etter mest familiebil for minst mulig penger? Da bør du virkelig ta en kikk på denne…

Foto: Autofil
Foto: Autofil Vis mer

I Europa er modellnavnet Galant stedt til hvile av Mitsubishi, men modellen som kom allerede i 1969 og selges fortsatt i dag på utvalgte markeder i verden. Her hjemme tok det slutt med åttende generasjon som ble solgt fra 1997 og ut 2003, med en liten facelift fra 1999.

Galant slo bra an i Norge og underbygde Mitsubishi-statusen som en solid kvalitetsbil med fem års garanti. I tillegg begynte utseendet endelig å se nokså tiltalende ut etter mange år med tristesser som Lancer og Carisma. Dessuten var også kjøreegenskapene tatt ett steg lengre enn hva Galant-kundene var vant med. På motorsiden var det kun bensin som gjaldt. En 2-liter på 136 hester og en V6’er på 163 hester sto på menyen. I 1999 kom en 2,4-liters direkteinnsprøytet GDI-motor, som ikke slo godt an.

Stasjonsvognen med 2-liter gjør 0–100 på 10,3 sekunder og har toppfart på 200 km/t. I 2001 ble det noen større utstyrsforskjeller da variantene Comfort, Elegance og Avance kom. Siste året kom også Sport. Lettkjørt er noe de fleste japanske biler er, så gjelder også Galant. Men denne modellen fikk noe mer liebhaber-følelser over seg, uten at pulsen går amok. Den er komfortabel, stabil og har relativt presis styrefølelse. På motorveien er det mer hjul- og vindstøy enn hos tyske konkurrenter, men ikke plagsomt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer