Mitsubishi Lancer - Traust og trygg

Mitsubishi er ikke blant dem som spytter ut modeller hvert år, men det skal det bli en forandring på nå. I løpet av fem år skal Mitsubishi lansere 15 ny modeller.

Publisert
Sist oppdatert

HELSINKI (DinSide Motor): Det begynte med en oppgradert Space Star. Etter det kom Outlander og nå har vi altså kjørt den nye Lancer-modellen. På begynnelsen av 2004 kommer råskinnet EVO VIII, og senere på året kommer flerbruksbilen Grandis som erstatter Space Wagon.

To karosserier

Navnet Lancer er 30 år gammelt og Mitsubishi kaller dette for den niende generasjonen. Dagens modell kommer i to karosserivarianter som er sedan og stasjonsvogn. Mitsubishi velger å støtte seg på Space Star hvis kundene spør etter fleksibil.

I likhet med Outlander har Mitsubishi foreløpig også "glemt" å lage dieselmotor til Lancer. Det ligger et par år frem i tid. Lancer finnes foreløpig med tre motorer, men kun to av disse kommer til Norge. Den minste motoren er en 1,3-liter med med 82 hestekrefter og 120 newtonmeter. Den leveres kun til sedanen, og vi fikk ikke anledning til å prøve den under lanseringen. I følge pressemeldingen skal den klare 0 til 100 kilometer på 13,7 sekunder med manuell girkasse.

Stasjonvognen vi kjørte med 1,6-liters motor og 98 hestekrefter er mest sannsynlig den som vil selge best her hjemme. Denne passer bilen godt, og leverer 0 til 100 kilometer på 12,6 sekunder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer