Mitsubishi Lancer GLI 1,6i 1994: Startproblemer

Publisert
Sist oppdatert

Bilmerke: MitsubishiModell: Lancer GLIMotor: 1,6i bensinÅrsmodell: 1994Kilometerstand: 146.000 Problem: Startproblemer.Når jeg vrir rundt nøkkelen vil ikke bilen starte. Starteren slår ikke inn og det høres en tikke-lyd (trolig fra et rele) i fra dashbordet (like bak klokken). Det skjer igjen flere ganger på rad, men etter å ha vridd rundt nøkkelen ca. 5-10 ganger starter bilen og går helt prikkfritt. Det virker som det er et elektrisk problem, da det høres noen "raspelyd" som ved starterproblemer. Det virker heller ikke som om det er dårlig batteri som er problemet, da bilen starter til slutt. Hvordan bør man angripe et slikt problem og hva kan være galt? Svar: Jeg vil tro at feilen kan ligge i styrestrømmen til startmotoren og ikke har noe med dårlig batteri å gjøre. Men om det er på grunn av tenningslåsen i seg selv eller i forbindelse med en eventuell startsperre er vanskelig å si noe bestemt om. Dette reléet du snakker om kan være startsperrestyreenheten som klikker, men det kan like gjerne være lyden ifra innslagsreléet på selve startmotoren du hører. Eller så er det et relé som kobler ut diverse forbrukere i startøyeblikket. Uansett så bør du få tak i en som kan måle dette for deg og de finner du på bilverkstedene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer