Mitsubishi med hybrid Outlander

Nå kommer en klassisk folke-SUV for første gang som ladbar hybrid.

DET VIKTIGSTE ER UNDER SKALLET: Nå er omsider produksjonsversjonen av den ladbare hybridversjonen av neste generasjon Outlander klar for å vises for publikum. Outlander PHEV er navnet. Foto: Mitsubishi
DET VIKTIGSTE ER UNDER SKALLET: Nå er omsider produksjonsversjonen av den ladbare hybridversjonen av neste generasjon Outlander klar for å vises for publikum. Outlander PHEV er navnet. Foto: Mitsubishi Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dagens Mitsubishi Outlander er moden for utskiftning, som vi annonserte tidligere i år. Vi lot oss overraske over at designen på den nye modellen fremstår som mer konservativ enn på den utgående - som vi for øvrig lot oss begeistre over og kalte "den nye norgesbilen" da den kom på markedet.

Under 0,2 liter per mil

Men bilens egenskaper er uansett det viktigste, og det vil vi komme tilbake til ved lansering. Nyheten i dag er at den ladbare hybridversjonen av kommende Outlander, som vi tidligere har annonsert, nå kommer i produksjon - under navnet Outlander PHEV - og skal vises på bilutstillingen i Paris som åpner i slutten av september. Poenget er selvsagt å kunne vise en bil som har et eksepsjonelt lavt forbruk og derav følgende utslipp av forurensende avgasser. Målinger etter den offisielle EU-syklusen skal indikere et snittforbruk på mellom 0,16 og 0,17 liter per mil.

To småbilmotorer

Og det skal gi den relativt store SUV-en en rekkevidde på cirka 880 kilometer. Mitsubishi har ikke behøvd å lete lenge for å finne den elektriske delen av bilens drivlinje; det dreier seg nemlig om systemet som allerede finnes i elbilen Mitsubishi i-MiEV, som var Norges mest solgte elbil i fjor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer