Mitsubishi med Norges billigste bil: 99.900 kroner!

Vi kan ikke huske sist en ny bil i Norge hadde prislapp under 100.000 kroner, men nå kommer den.

PRODUSERES I THAILAND: Produksjonskostnadene holdes nede, og dermed kan prisen presses ned til 100.000 kroner. Lav vekt og lave CO2-tall hjelper også, da de sørger for begrenset avgiftsnivå. Foto: Mitsubishi
PRODUSERES I THAILAND: Produksjonskostnadene holdes nede, og dermed kan prisen presses ned til 100.000 kroner. Lav vekt og lave CO2-tall hjelper også, da de sørger for begrenset avgiftsnivå. Foto: Mitsubishi Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har omtalt den nye minibilen fra Mitsubishi tidligere - men da trodde vi den skulle hete Mirage. I stedet viser det seg nå at den nye småbilen vil få navnet Space Star i Norge og Europa. Det er et navn som bringer tilbake minner.

Les vår test av nyeste Mitsubishi Outlander

Slår Citigo

Det mest oppsiktsvekkende med nykommeren er prislappen pålydende 99.900 kroner. Selvsagt tilkommer det noen uunngåelige ekstra utgifter, som frakt og levering, men dette er uansett Norges suverent billigste nybil - inntil nå var det Skoda Citigo som hadde tittelen med sin veiledende pris på vel 114.000 kroner.

Liten og lett

Bilen er ikke stor, men likevel ikke av de aller minste i A-segentet (de minste bilene). 371 centimeter måler den i lengden og Mitsubishi oppgir bagasjeromsvolumet til 235 liter etter VDA-normen. Bilen er lett; Space Star veier fra 845 til 865 kilo avhengig av motor og utstyrsnivå. Med en svingradius på kun 4,4 meter, bør den derfor være både lettkjørt og lettparkert.

Space Star blir en direkte konkurrent til nye Opel Adam.

Nyutviklede motorer

Mitsubishi tilbyr to nye bensinalternativer i Space Star. Begge motorene er 3-sylindrede, med doble overliggende kamaksler, ECI-flerpunktsinnsprøytning og 4 ventiler per sylinder - altså det man forventer på en moderne bil i dag. Den ene er en 1,0-liter på 71 hestekrefter og den andre en 1,2-liter på 80 hester. Sistnevnte kan leveres med trinnløst automatgir (CVT) som har sportsvalg og, ifølge Mitsubishi, lavgir. CO2-utslippet oppgis til 92 gram per kilometer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer