Mitsubishi med ny sportsmodell

Mitsubishi kommer med nok en sportslig variant av Lancer, i tillegg til verstingen Lancer Evolution.

Publisert
Sist oppdatert
Ralliart vil bli den fjerde varianten basert på Lancer.


Den skal hete Ralliart og vil på mange måter bli en mildere utgave av rallyjernet Evolution. Dermed får Mitsubishi en direkte konkurrent til Subaru Impreza WRX. Subaru kjører også en totrinnsløsning med WRX STi på toppen. Og de to bilene blir svært like, både hva gjelder konsept og ytelser.

240 hester

Krigen mellom topputgavene Lancer Evolution og Impreza WRX STi er en klassiker. Nå vil den altså også foregå på et nivå lavere. Subaru Impreza WRX er allerede offisiell og vil få 230 hestekrefter. Mitsubishis kandidat vil trolig slå dette hårfint med en effekt som etter hva Dinside Motor erfarer vil ligge på rundt 240 hestekrefter.

Firehjulsdrift og dobbelkløtsj

Mange av trekkene på kommende Sportback blir hentet fra denne konseptbilen
Mange av trekkene på kommende Sportback blir hentet fra denne konseptbilen Vis mer

Mitsubishi med ny sportsmodell

  1. Store bilder


Begge er naturligvis utstyrt med firehjulsdrift og for Ralliarts del betyr det det samme avanserte systemet som sitter i Evo X. Girkassen er et annet sterkt kort Mitsubishi har på hånden. Den blir trolig også den samme som sitter i Evo X, SST, og det betyr dobbelkløtsj og sekvensielt girskift.

Fire varianter

Ralliart vil bli den fjerde varianten basert på Lancer. Allerede i dag har vi Sports Sedan, og Evo X er offisiell, men ikke kommet til Norge ennå. I tillegg er en kombiutgave ved navn Sportback på vei. Ralliart-versjonen kommer omtrent samtidig som sistnevnte, nemlig høsten 2008, men det er tvilsomt om den vil bli importert hit til Norge. Dersom den skulle innfinne seg her, vil den trolig bli tilgjengelig både som kombi og sedan.

Store bilder finner du her.

Her finner du mer Mitsubishi-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer