Mitsubishi med omfattende tilbakekallinger

Mitsubishi i Japan har gjennom en årrekke underslått opplysninger om feil på sine produkter - for å unngå store tilbakekallingskampanjer. Nå er katten ute av sekken, og på verdensbasis innkalles mellom 500.000 og 600.000 biler til kontroll.

Mitsubishi ute i dårlig vær?
Mitsubishi ute i dårlig vær? Vis mer
Publisert

Den japanske bilfabrikanten har nå gått ut og beklaget at de over en årrekke har tiet om klager fra sine kunder - og i stedet bare reparert de tilfellene som selv tok kontakt med bilprodusenten.

Colt, Lancer, Galant

De aller fleste bilene det er snakk om, er modeller som ikke importeres til Norge. Men vi har også modeller her til lands som berøres av dette: I hovedsak Mitsubishi Colt, Lancer og Galant. Den norske Mitsubishi-importøren kan ennå ikke si hvor mange biler det er snakk om for Norges del, men anslår et tall på rundt 2.000 biler. Det vil dreie seg om årsmodeller fra midten av 1990-tallet.

Den norske importøren avventer nærmere detaljer fra fabrikken i Japan, før de kan iverksette innkallinger, og anslår at dette ikke vil komme før om et par uker. De berørte bileierne vil da bli tilskrevet og innkalt til kontroll.

Usikkert hva som er feil

Før den norske importøren får nærmere informasjoner fra Japan, kan de heller ikke si hva det er som eventuelt vil være feilen på modellene som må innkalles i Norge. Men på verdensbasis er det snakk om diverse feil, som sviktende bremser, feilfungerende kløtsj, og bensintanker i fare for å falle av. Det sistnevnte skal i følge den norske importøren, ikke berøre biler solgt her til lands.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer