Mitsubishi med spenstig kupékonsept

Mitsubishi har sluppet to skisser av et kommende kupékonsept med voldsom dieselmotor og firehjulsdrift fra Lancer Evo X.

Publisert
Sist oppdatert

De første bildene av nyhetene som skal presenteres på bilutstillingen i Detroit like over nyttår, begynner nå så smått å bli tilgjengelige på nettet. Denne gangen er det Mitsubishi sin tur til å antyde hva de kommer til å vise frem på en av verdens mest betydningsfulle bilutstillinger.

Skisser

Men nettopp antyde er alt man gjør i denne omgang. Vi får ingen skikkelige bilder, kun skisser. Og skisser er som kjent ofte svært overdrevne. Lite tyder på at Concept-RA er noe unntak, så dramatisk den er.

Evo-inspirert

Ekstremt sveipende linjer, store hjul og et veldig lavt og bredt karosseri er naturligvis på plass. De som ser nøye oppdager fort at man har adoptert grillen fra familie-rally-sportsbilen Lancer Evo X. Frontlyktene derimot, minner mer om dem vi finner på Audi R8.

Spennende motor

Det er imidlertid på den tekniske siden vi finner de virkelig spennende sakene. Motoren går kanskje litt overraskende på diesel, men yter til gjengjeld mektige 204 hestekrefter og 420 newtonmeter fra det relativt beskjedne slagvolumet på 2,2 liter fordelt på fire sylindre.

NOx-katalysator

I tillegg til saftige ytelser, imponerer motoren også med tekniske løsninger på miljøsiden. Blant annet har man installert en NOx-katalysator for å få bukt med et av dieselteknologiens største problemer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer