Mitsubishi Outlander og Honda CR-V i krasjtest

I februar lot Euro NCAP fem nye biler gjennomgå den etterhvert svært etterspurte kollisjonstesten. To japanske sedaner samt en italiensk Golf-konkurrent gjorde det bra, mens SUVene fra Honda og Mitsubishi bommet på den femte stjernen - som deres konkurrenter har gjort det tidligere.

Publisert
Sist oppdatert

Nye Toyota Corolla, som er en kompakt sedan, gjør det best av de fem bilene som gjennomgikk Euro NCAPs februar-testinger. Også nye Honda Legend, en luksussedan som vil bli et sjeldent syn på våre veier, får sine fem stjerner. Fiat Bravo, den attraktive nye Golf-konkurrenten som vi har prøvekjørt for ikke lenge siden, oppnår også full pott.

"SUV=sikkert" er ikke sikkert

Mange innbiller seg at man nødvendigvis kjører tryggere i en høyreist firehjulstrekker. Det er ikke tilfelle, noe vi selv med mange års erfaring med diverse biltyper har kunnet konstatere - selv om disse bilene unektelig har en god del fordeler, særlig når det gjelder fremkommelighet på vanskelig føre. Når det gjelder siste kollisjonstest-resultater fra Euro NCAP er både Mitsubishi Outlander og Honda CR-V nødt til å bite i det sure eplet og konstatere at de kun blir tildelt fire stjerner av fem oppnåelige. De tre andre bilene, lave personbiler av den klassiske typen, har alle fått tildelt fem stjerner.

Fem stjerner til:

- Toyota Corolla. Den nye sedanen får 34 poeng for besyttelse av forsetepassasjerene (som Euro NCAP kaller beskyttelse av voksne), 40 poeng for barnebeskyttelse og gode 23 poeng for beskyttelse av fotgjenger ved påkjørsel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer