Mitsubishi Outlander oppdateres

Dagens Outlander ser ganske streng ut. Den neste blir skikkelig sint.

Her er bilens nye ansikt Foto: Mitsubishi
Her er bilens nye ansikt Foto: Mitsubishi Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På bilutstillingen i New York i april viste Mitsubishi en prototype på Outlander med Evo-inspirert front og kalte den Outlander GT. For et par uker siden dukket det opp bilder av en produksjonsferdig modell med et svært likt oppsyn - i Kina.

Livets middagshøyde

Nå har Mitsubishi i Australia annonsert 2010-modellen av Outlander med bildet vi ser her (den blå bilen). Vi er av dem som synes at Mitsubishis folke-SUV så tøff nok ut fra før og egentlig ikke trengte denne "oppgraderingen", men folkene bak markedsstrategien har tenkt annerledes. Det anses i dag som så å si obligatorisk å fornye en bils utseende cirka midtveis i livssyklusen (altså vanligvis etter omtrent tre år). Det fører blant annet til at medienes oppmerksomhet tiltrekkes igjen (ja, bare se her...) hvilket er bra for salget.

Norsk suksess

Vi prøvekjørte Outlander i november 2006 og ble overbevist om at bilen ville lykkes på det norske markedet. Et år etter fikk bilen nye motorer og ble tilgjengelig med CVT- (trinnløs) girkasse. Og vi fikk rett i våre antakelser - bilen er blitt solgt i flere tusen eksemplarer i sine første tre år på det norske markedet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.