Mitsubishi Outlander

Outlander skal kjempe seg inn blant de mest kjøpte små SUVene. Det blir harde tak mot Honda CR-V, Subaru Forester, Nissan X-Trail og ikke minst Toyota Rav 4.

Publisert
Sist oppdatert

SEVILLA (DinSide Motor):Mitsubishi har ikke akkurat sprøytet ut spennende nyheter i det siste. Den perioden er nå over. I mai er Outlander på plass, til sommeren kommer Grandis som skal erstatte Space Wagon og til høsten kommer det ny Lancer.

Glemte diesel

Under utviklingen av Outlander glemte man at diesel har sterk fremgang i Europa. Outlander får bare bensinmotorer. Først kommer det en toliter på 136 hestekrefter og manuelt gir. Skal du ha automatgir må du opp til 2,4-liters motor med 159 hestekrefter, men den kommer ikke før på slutten av året. På slutten av 2004 kommer det også en turbovariant som ifølge pressemeldingen skal ha mer enn 200 hestekrefter.

Grei motor

Motoren på 136 hestekrefter gjør en grei jobb i Outlander, men føles ikke som noen friskus. Bilen vi kjørte hadde gått kun 1.800 kilometer og det er mulig at den blir litt sprekere etter noen flere kilometer på veien. Vi ble tvunget til å gire ned i motbakkene, og forbikjøringer gikk litt tregt. I Spania er hastighetsnivået en del høyere enn i Norge og vi merket at verken turtallsvillighet eller trekkraft er av styrkene til Outlander 2.0.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer